banner221

"Oğuzlar'ın doğal güzellikleri turizme kazandırılmalı"

ÇORUM (AA) - Çorum'un Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, "Oğuzlar'ın doğal güzellikleri turizme kazandırılmalı." dedi. Yıldırım, Vali Mustafa Çiftçi'nin ilçeyi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Oğuzlar'ın...

ÇORUM (AA) - Çorum'un Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, "Oğuzlar'ın doğal güzellikleri turizme kazandırılmalı." dedi.

Yıldırım, Vali Mustafa Çiftçi'nin ilçeyi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Oğuzlar'ın tarımın yanı sıra turizm konusunda da önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Obruk Barajı'nın önemli bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Oğuzlar, ceviziyle markalaşan bir ilçe. Sulama imkanlarının artmasıyla farklı tarım ürünleri ile de tarımsal kalkınmanın önünü açmaya çalışıyoruz. İlçemizin tarımsal potansiyelinin yanı sıra doğal güzellikleri ile turizm cenneti olup hem ilçemizin hem de ilimizin turizmle kalkınmasını sağlayacak potansiyele sahip." dedi.

Turizm potansiyelini harekete geçirebilmek için bölgenin ulaşım altyapısını geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bölgenin ulaşım bağlantısını sağlayabilmek için Oğuzlar-İskilip Sahil Yolu projesinin tamamlanmasıyla İskilip, Dodurga, Oğuzlar, Laçin, Bayat ve Uğurludağ ilçeleri ile Çankırı birbirine bağlanacak. Obruk Barajı üzerinde yer alan Altın Koz Tesisimiz ve yapımı devam eden Oğuz Adası Projesi'nin ulaşım sorunu yüzünden atıl kalmasını istemiyoruz. İlçemiz gelişirse ilimiz de gelişip büyüyecek. Karadeniz'de dağları delerek birbirine bağlayan devletimizden Oğuzlar'ın ve bölgenin turizm ile gelişip kalkınmasını sağlayacak bu yol için bizlere destek olacağına inanıyorum."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER