Ordu TSO'nun Adıyaman'da kuracağı konteynerin sayısı 104'e çıktı

Ordu TSO'nun Adıyaman'da kuracağı konteynerin sayısı 104'e çıktı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasınca (OTSO), depremlerden etkilenen Adıyaman'da kurulacak konteynerin sayısı 104'e çıkarıldı.

OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel, yaptığı yazılı açıklamada, başlattıkları Ordu köyü kampanyasının yardım değil depremzedeleri incitmeden yanında olduklarını hissettiren minik bir hizmet ve destek olduğunu belirtti.

Konteynerlerin tamamen elektrik sistemine göre donatıldığını, içerisinde eşyaların koyulabileceği iki sandıklı baza olduğunu aktaran Karlıbel, "Ayrıca yorgan, battaniye, banyo, el ve banyo havluları, halı, temizlik malzemeleri, yastıkları, oturup kahvaltı edebilecekleri masa ve sandalyeleri, elektrikli ısıtıcı ve ocak, su ısıtıcısı ile bir şofbenimiz var. Hatta bizleri hatırlamaları için fincan takımı ve kahvemizi koyduk." ifadelerini kullandı.

Karlıbel, Adıyaman Gölbaşı'na kuracakları Ordu köyünün şu anda zemininin hazırlandığını ve bu hafta sonuna kadar bitebileceğini kaydetti.

Sivil toplum kuruluşları, oda üyeleri ve vatandaşların desteğiyle 52 olan konteyner sayısını 104'e çıkardıklarını vurgulayan Karlıbel, şunları kaydetti:

"Ordu köyü içerisinde kreş ve polikliniğimiz de olacak. Poliklinikle ilgili Ordu Tabipler Odasının büyük desteğini görüyoruz. O polikliniğin içerisini biz donatacağız, ilaç ve sarf malzemelerini onlar verecek. Kreşimizin içerisini oyuncaklarla ve ilgilenebilecekleri boya kalemleri, resimler ve küçük renkli masalarla donatacağız. Bir ibadethanemiz, bir de çamaşır ünitemiz olacak. Çamaşır ünitemizi odamız beyaz eşya grubumuzun yapmış olduğu bağışlarla donatıyoruz. İçerisinde 4 çamaşır yıkama, 4 de kurutma var. Yine içerisinde 2 ütü ve bırakacağımız elektrikli süpürgelerimiz olacak. Televizyon ile ilgili araştırmalarımıza devam ediyoruz."

Öğrenciler için 2 konteyneri etüt odası yaparak eğitimlerine destek vermek istediklerine işaret eden Karlıbel, "Böylece Adıyaman Gölbaşı'nda 104 konteynerli köyümüzü kurmuş olacağız. Tüm bağışçılarımıza, meclis üyelerimize, yönetimimize, Ordulu vatandaşlarımıza ve Ordu dışından desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.  Ordu AA 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER