Ordu'da "Anne Baba Okulu" programı gerçekleştirildi

- SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan:- "Çocukların yaşadıkları duyguların ve ihtiyaçlarının anlaşılması ve aileleri tarafından desteklenmesi için anne babaların kendilerini geliştirmeye, yenilikleri takip etmeye ve uzmanlardan destek almaya her zaman ihtiyaçları olacaktır"

Ordu'da

ORDU (AA) - Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, çocukların yaşadıkları duyguların ve ihtiyaçlarının anlaşılması ve aileleri tarafından desteklenmesi için anne babaların kendilerini geliştirmeye, yenilikleri takip etmeye ve uzmanlardan destek almaya her zaman ihtiyaçları olacağını söyledi.

SODİMER tarafından başlatılan ve İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından desteklenen "Anne Baba Okulu" programı Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu'nda yapıldı.

Programda konuşan Vali Tuncay Sonel, anne babanın toplumun en önemli yapı taşı olduğuna işaret ederek, "Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Toplum güçlü olduğu takdirde o toplumu oluşturan insanlar da mutlu olur. Biz ülkemizi kolay kazanmadık ve çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak için hep birlikte çalışıyoruz." dedi.

Anne ve babalara seslenen Vali Sonel, "Sizden şunu istirham ediyorum; çocuklarınız hangi işi yaparsa yapsın en iyisini yapmaya, mutlu olacakları işi yapmaya çalışsınlar, ondan heyecan duysunlar. Sevdikleri işi yaptıklarında başarı da kaçınılmaz olacaktır." ifadesini kullandı.

SODİMER Başkanı Eraslan ise günümüz dünyasının büyük bir hızla değiştiği ve dönüştüğünü, bu dünya içerisinde çocukların birçok tehlike ve yeni durumlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, çocukların yaşadıkları duyguların ve ihtiyaçlarının anlaşılması ve aileleri tarafından desteklenmesi için anne babaların kendilerini geliştirmeye, yenilikleri takip etmeye ve uzmanlardan destek almaya her zaman ihtiyaçları olacağını söyledi.

Ülkede son dönemlerde salgının da etkisiyle aile yapısında bazı değişiklikler olduğunu, bunun evlenme ve boşanma sayılarına yansıdığını gördüklerini savunan Eraslan, "Türkiye'de her 3 çiftten biri boşanmakta ve bu süreçten de en çok çocuklar etkilenmekte. Evlenme yaşı kadınlarda 26, erkeklerde ise 28'dir. Boşanma ilk 5 yılda ortaya çıkmaktadır. Böylesi rakamları da gözeterek ailenin çok değerli ve önemli olduğunu ve buna göre neler yapılması gerektiğini bugün hep beraber ortaya koyacağız." diye konuştu.

Eraslan, ailenin sosyal kültürel ortamdaki değerinin, eğitimcileri bu programa ittiğini kaydederek, "Bizler SODİMER ailesi olarak ücretsiz Türkiye'nin her tarafına giden bir merkeziz. Geçen hafta Silopi'deydik, Nusaybin'deydik, Şırnak'taydık. Haftaya Bitlis'e gideceğiz. Derdimiz maarif, derdimiz Türk toplumu. Bu amaçla yola çıkan SODİMER Anne-Baba Okulu, tüm ülkemizde bu eğitimleri sürdürmek için tüm paydaşlarımızın da desteğiyle bu program sayesinde onbinlerce ebeveyne ulaşmayı hedeflemektedir." dedi.

Programa video konferans yöntemiyle programa bağlanan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, okulları öğrencilere sadece akademik bilgi transfer edilen yerler olmaktan çıkarmak gerektiğini belirterek, öğrencinin başarısında anne baba desteğinin önemine vurgu yaptı.

Program sonunda Vali Tuncay Sonel, katılımcılara katkılarından dolayı çiçek takdim etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER