Ordu'da "Atatürk" konulu sergi açıldı

ORDU (AA) - Ordu Barosunca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Atatürk" konulu fotoğraf sergisi açıldı.Baro Başkanı Avukat Haluk Murat Poyraz, Ordu Adliyesindeki açılış programında yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanının...

Ordu'da

ORDU (AA) - Ordu Barosunca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Atatürk" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Baro Başkanı Avukat Haluk Murat Poyraz, Ordu Adliyesindeki açılış programında yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanının 95. yıl dönümüne kısa bir süre kaldığını hatırlattı.

Cumhuriyetin, demokrasinin vücut bulmuş bir hali olduğunu belirten Poyraz, "Biliyorsunuz, modern demokrasilerde ve cumhuriyette devlet, üç erk tarafından yönetilir. Bunlar yasama, yürütme ve yargı. Yargı erkinin parçaları olarak devletimizin birlik ve beraberliğini, cumhuriyetimizi, kurucu liderimizi ve devletimizin temel değerlerini simgesel olarak ortaya koymak amacıyla basit bir sergi açmayı planladık. Amacımız cumhuriyetimize, kurucu değerlerimize, kurucu liderimize sahip çıkmak." dedi.

Poyraz, açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilen sergi, katılımcılar tarafından gezildi.

Programa, İdare Mahkemesi Başkanı Levent Özalp, Vergi Mahkemesi Başkanı Ersin Körpınar, Cumhuriyet Savıcısı Seyfettin Aktaş ile avukatlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER