Ordu'da Türkiye Çevre Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi

Ordu'da Türkiye Çevre Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi

ORDU (AA) - Ordu'da, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında kutlama programı gerçekleştirildi.

Vali Tuncay Sonel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün bahçesindeki programda, Ordu'nun, Karadeniz'in ve ülkenin en nadide şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Kentin birbirinden güzel yaylaları, şelaleleri, gölleri ve sahili bulunduğuna işaret eden Sonel, "Buralara gözümüz gibi bakalım." ifadesini kullandı.

Su kullanımı ve israf konularına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sonel, "Rabbim güzelliği vermiş, korumak lazım. Fidan dikmek lazım, çevreyi korumak lazım. Çöp atmamak lazım. Trafikte gidiyor, araçtan sigarasını atıyor, atma kardeşim. Piknik yerlerinde, çevremizde lütfen temizliğe dikkat edelim. Sıfır atık çok önemli. Gelecek kuşaklara, çocuklarımıza, gençlerimize daha yaşanabilir bir dünya bırakmamız lazım. Çevreyi hep beraber korumamız lazım." dedi.

Vali Sonel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kentteki projeleriyle ilgili de bilgilendirmede bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Öztürk'ün de konuşma yaptığı programda, öğrenciler tarafından "Çevre ve Sıfır Atık" konulu şiir ile çevre andı okundu.

Söz konusu hafta çerçevesinde ilkokul ve ortaokullarda resim dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından ödül alan resimlerin sergisinin gezildiği etkinlik, müzik dinletisiyle sona erdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER