Palamut yüzleri güldürdü

DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'deki bereket dolayısıyla balıkçılar da balık düşkünleri de palamuttan memnun. Sabahın erken saatlerinde Karadeniz'in önemli limanlarından Akçakoca'dan denize açılan balıkçılar, bol av ol nedeniyle...

Palamut yüzleri güldürdü

DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'deki bereket dolayısıyla balıkçılar da balık düşkünleri de palamuttan memnun.

Sabahın erken saatlerinde Karadeniz'in önemli limanlarından Akçakoca'dan denize açılan balıkçılar, bol av ol nedeniyle palamuttan yüzleri gülerken, ucuza balık yiyen vatandaşlar da durumdan memnun.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamudun güzel av verdiğini söyledi.

"Şu an herkes balıktan memnun." diyen Karakaş, "Balıkçılar şu an güzel balık tutuyor ve gayet iyi rakamlar kazanıyor." dedi.

Mustafa Karakaş, palamut fiyatlarının çok iyi olduğunu belirterek, "Palamut bol miktarda var fiyatlarda çok uygun bir vaziyette. Şuan da 10 lira tanesi yaklaşık kilolu balıklar tezgahlarda. Şu zamanlar da kısa sürede de olsa da bol kazanç sağlıyorlar. Bu esnafa da teknecilere de herkese yansıyor. Yani şu anda güzel bir balık popülasyonu var. Bu bolluğun ise 1 ay sürmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Karakaş ayrıca son günlerde, Karadeniz'de poyraz fırtınasının az da olsa etkili olduğunu belirterek, "Sert poyraz rüzgarı var, tam olarak fırtına değil. Lakin bununla beraber balıkçılar kendilerini limana çekti. Şu anda avcılık yok. Ama yeterince balık tutuldu." dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER