banner223

Safranbolu'da "vefa" etkinliği

KARABÜK (AA) - Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) tarafından "vefa" etkinliği düzenlendi.Aslanlar SAKEM Şubesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, şiir dinletisi ve Yeşilçam'ın...

Safranbolu'da

KARABÜK (AA) - Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) tarafından "vefa" etkinliği düzenlendi.

Aslanlar SAKEM Şubesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, şiir dinletisi ve Yeşilçam'ın unutulmayan filmlerinin gösterimi yapıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, SAKEM'in çok yönlü eğitim sistemiyle 7'den 70'e tüm yaş gruplarına kurslar verdiğini söyledi.

Öğrenme sürecinin hayat boyu devam ettiğini ifade eden Ürkmezer, "SAKEM'de meslek edindirme kurslarımız ve hobi kurslarımız mevcut. Kursiyerler yetenekli oldukları alanlarda ücretsiz kurs eğitimi alıyor. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızı gün yüzüne çıkarma konusunda önemli adımlar atıyoruz. Bununla beraber düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde şiirlere, türkülere ve Türk sinemasının unutulmayan filmlerine yer vererek geçmişe vefa anlamında örnek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER