Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak ve Karabük'te 27 Mayıs darbesi kınandı

SAKARYA (AA) - AK Parti teşkilatları, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak ve Karabük'te 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 61'inci yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.Sakarya İl Başkanlığı'nda parti üyeleriyle basın açıklaması...

Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak ve Karabük'te 27 Mayıs darbesi kınandı

SAKARYA (AA) - AK Parti teşkilatları, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak ve Karabük'te 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 61'inci yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Sakarya İl Başkanlığı'nda parti üyeleriyle basın açıklaması düzenleyen AK Parti İnsan Hakları Başkanı Merve Hilal Coşar, Türkiye ve aziz milletin demokrasi ve insan hakları adına birçok fedakarlığı göze aldığını, bu uğurda çok sayıda bedel ödediğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbenin 27 Mayıs 1960'ta, Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirildiğini belirten Coşar, milli iradeyle arasına perde çekenlerin, insanlığa, demokrasi ve vicdanlara yönelik büyük bir ihaneti olarak hafızalara kazındığını anlattı.

Coşar, üzerinden yıllar geçse de söz konusu darbeci zihniyetin varlığını devam ettirdiğini, en son 15 Temmuz'da da benzer senaryonun sahneye koyulduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Ancak milletimiz, darbeler ve darbeciler karşısındaki duruşuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, millete ve hizmete sevdalı kadrolarla demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir."

- Zonguldak

AK Parti Zonguldak İnsan Hakları Başkanı Mehmet Abalı da parti üyeleriyle yaptığı açıklamada, 27 Mayıs'ı kınadı.

Milletin ferasetiyle Türkiye'ye en kara günleri yaşatanların tarihin tozlu raflarına, en karanlık günlere tanık olan Yassıada'nın ise tarihe gömülerek bugün "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak mührünü tarihe derç ettiğini vurgulayan Abalı, "Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları burada yaşatılmaya devam edecektir." dedi.

Her türlü vesayete karşı var olan mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Abalı, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerini rahmetle andı.

- Kocaeli, Düzce ve Karabük

İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan AK Parti Kocaeli İnsan Hakları Başkanı Seda Kardaşlar Çelik, üzerinden yıllar geçse de söz konusu darbeci zihniyetin varlığını devam ettirdiğini vurguladı.

En son 15 Temmuz'da benzer senaryonun sahneye koyulduğuna dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların, 15 Temmuzların tekrar etmeyeceğini, her türlü vesayete karşı var olan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtiyor, demokratik ve özgür bir ülkede yaşayabilmemiz için canlarını feda eden Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız."

AK Parti Düzce İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Fatih Sönmez ile AK Parti Karabük İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yıldıray Yıldırım da ortak açıklamayı okuyarak 27 Mayıs darbesini kınadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER