Samsun Barosu Onur Meclisi kuruldu

- Meclisin başkanlığına Arif Yılmaz Üney getirildi

Samsun Barosu Onur Meclisi kuruldu

SAMSUN (AA) - Samsun Barosu, meslek hayatında 35 yılını doldurmuş avukatlar için "Onur Meclisi" kuruldu.

Samsun Barosu Olağanüstü Genel Kurulunda kabul edilerek yürürlüğe giren Samsun Barosu Meclis Kurul ve Komisyonları İç Yönetmeliği uyarınca, Samsun Barosu Onur Meclisinin ilk toplantısı ile Onur Meclisi Yönetim Kurulu oluşturuldu.

Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, bir otelde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, baronun hafızasını ve temelini oluşturan meslektaşlarını ihmal etmemek amacıyla Onur Meclisini kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Gürbüz, meclisin belirli bir kıdemin üzerindeki meslektaşlarının bir araya gelmesinin yanı sıra Samsun Barosu Yönetim Kurulu ve diğer seçilmiş kurullarının faaliyetleriyle ilgili istişare anlamda değerlendirme yapılacağını, tavsiye kararları alınacağı ve meclis üyelerinin üçte birinin diledikleri zaman yönetim kurulunu olağanüstü toplantıya çağrılabileceğini anlattı.

Yapılan seçimde, Onur Meclisi Başkanlığına Arif Yılmaz Üney, Başkan Yardımcılığına Adnan Aydın, sekreterliğe de Neşe Deniz getirildi.

Üney, bu görevi onurlu şekilde yerine getireceğini dile getirerek, "Samsun, Atatürk ve silah arkadaşlarının çıktığı onur ve ilk adım şehri. Bu şehre onur veren büyük Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. 85 yaşındayım ve aranızda en yaşlı üyeyim. Verilen görev için herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra 2019 yılı temmuz ayı toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER