Sarı buğday için örnek bahçe kuruluyor

DÜZCE (AA) - Yığılca ilçesinde sarı buğday için örnek bahçe kurulacak. Yığılca İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından ilçede ekmeklik sarı buğday için örnek bahçe kurulacak. Bu kapsamda Yoğunpelit köyünde arazi değerlendirmesi...

Sarı buğday için örnek bahçe kuruluyor

DÜZCE (AA) - Yığılca ilçesinde sarı buğday için örnek bahçe kurulacak.

Yığılca İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından ilçede ekmeklik sarı buğday için örnek bahçe kurulacak. Bu kapsamda Yoğunpelit köyünde arazi değerlendirmesi ve etüt çalışmaları yapıldı.

Günümüzde yetiştirilmekte olan yerel çeşitlerin genetik çeşitliliğinin devamını sağlayarak buğday üretiminin ve iklim değişikliğine dayanıklılığının artırılması ile gıda güvenliğinin geliştirilmesi amaçlanan proje kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Biyoloji bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nusret Zencirci, "İlçe müdürlüğü yetkilileri ile yöresel buğday çeşidimiz ekmeklik sarı buğday çeşidinin deneme bahçesinin kurulumu için Yoğunpelit köyünde arazi değerlendirmesi ve gerekli etüt çalışmaları yapıldı.

İlçe Müdürlüğü koordinesinde kurulacak olan tarlanın kapsamı genişletilerek çiftçilerin alternatif üretim sahaları ve gelişmekte olan yöresel ürün pazarlarında yer almalarını sağlanması hedefleniyor." dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER