Şenlikoğlu gazetecilerle bir araya geldi

- Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: - "Kabaca 250 milyon liranın üzerinde bir borca sahibiz"

Şenlikoğlu gazetecilerle bir araya geldi

GİRESUN (AA) - Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, "Kabaca 250 milyon liranın üzerinde bir borca sahibiz." dedi.

Şenlikoğlu, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Giresunluların desteğiyle 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde belediye başkanlığı görevine seçildiğini belirtti.

Ağır bir sorumluluk yüklendiklerini ifade eden Şenlikoğlu, bunun farkında olduklarını ve tüm Giresunluların belediye başkanı olarak çözüm üretmeyi hedef aldıklarını kaydetti.

Şenlikoğlu, 3 haftadır belediyenin mali tablosunu, personel tablosu ve hizmet ayakları bakımından tanımaya çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Belediyemizde bize devredilen borç miktarı 215 milyon 383 bin lira. Bu sadece belediyemizdeki borç miktarı. Bu borç içerisinde belediyeye ait şirketin borçları yok. Ayrıca bu borçlar üzerinden tahakkuk etmesi gereken faiz hesaplamaları yok. Bunları da hesapladığınızda kabaca 250 milyon liranın üzerinde bir borca sahibiz."

Şenlikoğlu, 42 milyon lira çekle şekillenmiş, içeriği çok detaylandırılmış acil ödenmesi gereken bir tablo ile karşı karşıya olduklarını kaydederek, "Bunun üzerine kısa, orta ve uzun vadeli kredi ödemeleri ve diğer giderler olmak üzere yaklaşık 3-4 aylık süre içerisinde 80 milyon lira civarında bir borç ödemesi yapmak durumundayız. Bunu bir şekilde kaynak üreterek yapmak durumundayız." diye konuştu.

Belediyenin bin 650 civarında personeli bulunduğunu, siyasi görüşleri ne olursa olsun görevine devam etmek isteyenlerle çalışmaya devam edeceklerini aktaran Şenlikoğlu, şunları söyledi:

"Son 2-3 ay içerisinde şirket üzerinden işe alınmış, deneme süreleri iş kanununa göre bitmemiş 12 arkadaşımızın iş akdini feshettik. Bunun dışında şu ana kadar iş akitlerini feshettiğimiz kimse yok ama bu hafta sonuna kadar bütün birimlerimize sabah ve akşam giriş çıkışlarımız parmak iziyle olacak. Bu arkadaşlarımızı personel takip sisteminden, odasından takip edeceğiz. Kim işe gelmiş, kim gelmemiş, kim görevini ne zaman, ne şekilde yapmış, bunları bir elektronik takip sistemine geçtik. İşe gelen ve gelmeyen arkadaşlarımızı daha detaylı şekilde ayıracağız."

Belediyeye personelinin kullanımında bulunan araçları bir havuz içerisinde topladıklarını, birimlerin artık kendisine ait aracının bulunmadığını belirten Şenlikoğlu, "İhtiyacı olan arkadaşlarımız araçları o havuzdan alıp kullanacaklar. Kısa süre içerisinde de araçlarımıza takip sistemi koyacağız ve araçlarımızın nerede, ne şekilde kullanıldığını merkezi sistemle takip edeceğiz." dedi.

Şenlikoğlu, belediyenin rutin hizmetlerinin de aksatılmadan hızla devam ettirildiğini, yine Giresun halkına verdikleri vaatleri yerine getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER