banner223

"Sevgi ve şefkat açığını kapattığımızda riskleri azaltmış olacağız"

- Ordu Valisi Seddar Yavuz: "Bir taraftan geleceğimizi çalan, gençlerimizi zehirleyen zehir tacirleriyle mücadele ederken, diğer taraftan da hiçbir gencimizi bu illete bulaştırmadan önlem almak istiyoruz" - "Sevgi ve şefkat açığını kapattığımızda, her bir gencimizin, çocuğumuzun elini sımsıkı tuttuğumuzda riskleri azaltmış olacağız"

ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Sevgi ve şefkat açığını kapattığımızda, her bir gencimizin, çocuğumuzun elini sımsıkı tuttuğumuzda riskleri azaltmış olacağız." dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün "Hedef Olma, Hedefsiz Kalma" projesi kapsamında vatandaşları narkotik suçlar ve madde ile mücadele konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan "Narkotik Eğitim Tırı" Ordu'ya geldi.

Tır içindeki eğitim modülleriyle madde bağımlılığı konusu farklı boyutlarıyla işlenerek, gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması hedefleniyor.

Vali Yavuz, Altınordu ilçesinde Tayfun Gürsoy Parkı'ndaki tırı ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve İçişleri Bakanlığının eylem planı kapsamında Türkiye'de bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Yavuz, "Bir taraftan geleceğimizi çalan, gençlerimizi zehirleyen zehir tacirleriyle mücadele ederken, diğer taraftan da hiçbir gencimizi bu illete bulaştırmadan önlem almak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadelenin iki boyutu olduğuna dikkati çeken Yavuz, "Biri bunun arzını engellemek, ikincisi de talebi ortadan kaldırmak. Ordu'da göreve başladığımız günden bu yana çok etkili tedbirler aldığımızı tüm kamuoyu biliyor. Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu tırı ilimize davet ederek gençlerimize, ailelerimize bilgilendirme yapmak istedik. Bu vesileyle İstanbul Emniyet Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "Evlatlarınıza sevgi ve şefkat gösterin"

Ailelerin evlatlarına sevgi ve şefkat göstermeleri, onları anlamaya çalışmaları, kendileri gençken nasıl davrandıklarını hatırlamaları tavsiyesinde bulunan Yavuz, "Sevgi ve şefkat açığının özellikle madde kullanımı konusunu tetiklediğini, güçlü aile bağları olan, sevgi ve şefkate doymuş gençlerin bu alandan biraz daha uzak durduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda birinci çağrım Ordu'daki tüm ailelere. İkincisi de özellikle bu tür ailelerin, gençlerin burayı ziyaret etmesini, ne tür değişimler meydana geldiğini görsellerle görmelerini, tecrübe etmelerini ve buradan ders çıkarmalarını tavsiye ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yavuz, kentte Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi yürüttüklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de örneği olmayan, bakanlarımıza sunduğumuz bir proje. Proje kapsamında 28 bin 500 çocuğumuzun elinden tutmuş durumdayız. 2 bin 600 civarında da hamimiz var. Sevgi ve şefkat açığını kapattığımızda, her bir gencimizin, çocuğumuzun elini sımsıkı tuttuğumuzda riskleri azaltmış olacağız. Riskleri azaltmazsanız maliyetleri artırırsınız. Bu tırda riskleri gösteriyoruz. Buna bulaştığınızda hangi risklerle karşı karşıya kaldığınızı net şekilde görsellerle gösteriyoruz. Çok faydalı olacağını değerlendiriyorum."

Narkotik Eğitim Tırı, Ordu'da 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER