Sinop'ta kuru yük gemisinde çıkan yangından yaralı kurtulanlar yaşadıklarını anlattı

Sinop açık­la­rın­da kuru yük ge­mi­sin­de çıkan yan­gın­dan ya­ra­lı kur­tu­lan mü­ret­te­bat­tan ikisi ya­şa­dık­la­rı­nı an­lat­tı.

Sinop Ata­türk Dev­let Has­ta­ne­si'nde te­da­vi­le­ri süren mü­ret­te­bat­tan Mısır uy­ruk­lu El­ber­ra­wi Os­sa­ma, ga­ze­te­ci­le­re, yan­gın sı­ra­sın­da dü­men­de ken­di­si­nin ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Ken­di­si­ne aşağı kat­lar­da­ki oda­lar­dan te­le­fon açı­la­rak içe­ri­de duman ol­du­ğu­nun söy­len­di­ği­ni an­la­tan Os­sa­ma, şöyle devam etti:

"Şef o zaman aşağı indi. Olaya bak­ma­ya gitti. Ben in­me­dim sa­de­ce şef indi. Şefin in­me­sin­den bir da­ki­ka sonra bir pat­la­ma sesi geldi. Aşa­ğın­dan ba­ğır­ma ses­le­ri gel­me­ye baş­la­dı. Ka­pı­yı açtım ben de bak­tım aşa­ğı­ya, ne olu­yor diye. Ben mer­di­ven­den iner­ken bi­ri­si çıktı kar­şı­ma ya­nı­yor­du hep. Kim ol­du­ğu­nu bil­mi­yor­dum üzeri ya­nı­yor­du. Ge­mi­nin üze­ri­ne çı­kı­şı ile de­ni­ze at­la­yı­şı bir oldu. Son­ra­dan ge­mi­nin üze­ri­ne biz çı­kın­ca kendi ara­mız­da araş­tır­dık, kap­ta­nı­mız yoktu, ka­yıp­tı."

Yan­gın­da du­man­dan et­ki­le­nen Her­raz Emad ise pat­la­ma sı­ra­sın­da ka­ma­ra­sın­da yat­tı­ğı­nı be­lirt­ti.

Pat­la­ma se­siy­le uyan­dı­ğı­nı dile ge­ti­ren Emad, "Pat­la­ma­nın şid­de­ti ile odada üze­ri­me bazı şey­ler düştü. Elekt­rik­ler ke­sil­di, te­le­fo­nun ışı­ğı­nı ya­ka­rak araş­tır­ma­ya çık­tım. Ar­ka­daş­la­rı­mın ya­nı­na ulaş­tı­ğım­da her­kes panik için­de, ya­ra­lı­lar vardı. Benim gibi yan­ma­yan ar­ka­daş­lar­la ya­ra­la­nan diğer ar­ka­daş­la­ra bak­ma­ya baş­la­dık. Ya­ra­lı­la­rı to­par­la­ya­rak ge­mi­nin ön ta­ra­fı­na çık­tık. Sonra yar­dı­ma ge­len­ler bizi ora­dan aldı." diye ko­nuş­tu. Sinop AA 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2022, 00:42

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER