St. Michael Kilisesi restore edilecek

TRABZON (AA) - Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı tarihi Orta Mahalle'de bulunan St. Michael Kilisesi aslına uygun restore edilecek.Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Tükmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, St. Michael Kilisesi için...

St. Michael Kilisesi restore edilecek

TRABZON (AA) - Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı tarihi Orta Mahalle'de bulunan St. Michael Kilisesi aslına uygun restore edilecek.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Tükmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, St. Michael Kilisesi için uzun süredir restorasyon projesi üzerinde çalışıldığını söyledi.

Üniversiteden uzmanların da katılımıyla çok yönlü proje çalışması yaptıklarını belirten Türkmen, "Üniversiteden bu işin uzmanlarının desteğini aldık. Ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılan restorasyonlara ilişkin bilgi alarak kilisenin restorasyon projesini hazırladık ve ihale aşamasına getirdik. Kısa süre içerisinde ihale edilerek restorasyonuna başlanacak." dedi.

Türkmen, aslına uygun restore edilecek kilisenin bölge turizmine kazandırılacağına işaret ederek, "St. Michael Kilisesi'nin bölgemiz için çok önemli bir çekim merkezi olacağı kanaatindeyiz. Yaklaşık 700 yıllık bir geçmişe sahip kilise bir dönem ev olarak da kullanılmış ve günümüze kadar gelmiş bir tarihi değer. Restorasyon bittiğinde çevresi ve binasıyla bölge turizmine önemli katkılar sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER