TEKNOFEST yarışmacıları Vali Yavuz'u ziyaret etti

TRABZON (AA) - Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST'te projeleriyle yarışacak öğrenciler, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u ziyaret etti.İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde (TEKNOFEST)...

TEKNOFEST yarışmacıları Vali Yavuz'u ziyaret etti

TRABZON (AA) - Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST'te projeleriyle yarışacak öğrenciler, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u ziyaret etti.

İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde (TEKNOFEST) Trabzon'u temsil edecek Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve Merkez Müdürü Abdulvahap Altun eşliğinde Vali Yavuz'u ziyaret ederek, TEKNOFEST ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Abdulvahap Altun, ziyaret sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEKNOFEST'in, 20-23 Eylül tarihlerinde milli teknoloji hamlesi hedefleri doğrultusunda İstanbul'daki yeni havalimanında yapılacağını belirterek, festivalin en önemli bölümünü, 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının oluşturacağını ifade etti.

Öğrencilerin projeleri hazırlarken Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinden de yardım aldıklarını belirten Altun, insansız hava aracı, robotaksi, insanlık yararına çevre ve eğitim kategorilerinde Trabzon'dan 15 öğrencinin yarışlarda yer alacağını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER