Tokat'ta acemi erler yemin etti

TOKAT (AA) - Tokat 48. Piyade Eğitim Alayı'nda vatani görevlerini yapan 1999/2 tertip acemi erler için yemin töreni düzenlendi.Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 48. Piyade Er...

Tokat'ta acemi erler yemin etti

TOKAT (AA) - Tokat 48. Piyade Eğitim Alayı'nda vatani görevlerini yapan 1999/2 tertip acemi erler için yemin töreni düzenlendi.

Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

48. Piyade Er Eğitim Alayı'nın tarihçesinin okunduğu törende konuşan Alay Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel, kutsal vatan hizmeti için cennet yurdun dört bir yanından birliğe katılan gençlerin ant içme törenine gururla şahitlik ettiklerini söyledi.

Türk askeri olmanın tarihsiz bir şeref olduğunu vurgulayan Dönel, "Çocuklarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Vazifeniz hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Daha sonra yemin eden askerler ile aileleri bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmanın ardından acemi birliğinde eğitimi tamamlayan bin 736 er ant içti.

Törene Tokat Valisi Ozan Balcı, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, protokol üyeleri ve askerlerin aileleri katıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER