Tokat'ta filografi sergisi açıldı

Tokat'ta filografi sergisi açıldı

TOKAT (AA) - Tokat Belediyesi Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi öğretici ve kursiyerlerinin hazırladığı filografi eserlerden oluşan sergi açıldı.

Tokat Şehir Müzesi'ndeki serginin açılışında konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat için ürettikleri sosyal projeler kapsamında Hanımeli ve mahalle konakları projelerinin önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi.

Özellikle kadınlar, gençler ve çocuklar için ürettiği sosyal projelerin maliyetlerine bakmadıklarını anlatan Eroğlu, "Çünkü bu projelerimizde onların elde ettikleri sosyal ve kültürel kazanımların paha biçilemez kazanımlar olduğunu biliyoruz. Her gün yaklaşık 700 kişinin ziyaret ettiği Tokat Şehir Müzesi’nde böylesine güzel çalışmaların yer aldığı sergilerin artarak devam etmesini diliyorum. Tokat’ın filografi sanatı çalışmalarının yapıldığı iki ilden biri olmasından dolayı mutluyum. Kursiyerlere teşekkür ediyorum." dedi.

Sergi hakkında bilgi veren Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Sibel Alpay Saraçoğlu da "Sergi çalışmalarının tamamı Karşıyaka Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi öğretici ve kursiyerlerine ait. Sergiyi gezdiğinizde zor tabloların filografi tekniği ile yapıldığını göreceksiniz. Bu zor tablo insan figürü tablolarıdır. Daha önemlisi ise bir insan figürü tablosunda Tokat bileziğini işledik. Aynı şekilde, dünyaca ünlü ressamımız Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunu da filografi sanatıyla yeniden yorumladık." diye konuştu.

Tasarlanmış bir motif ya da desenin, ahşap malzeme üzerine çiviyle çakılması ve arasından çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilmesi ile oluşturulan, farklı motif ve desenlerin ortaya çıkarılmasını sağlayan bir el sanatı olan filografi ile yapılan çalışmaların yer aldığı sergi, 31 Temmuz'a kadar Tokat Şehir Müzesi'nde gezilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER