Tokat'ta uygulanan Kovid-19 aşısı 1 milyon dozu geçti

Tokat'ta uygulanan Kovid-19 aşısı 1 milyon dozu geçti

TOKAT (AA) - Tokat İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, kent genelinde 1 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldığını bildirdi.

Nergiz, gazetecilere, kent genelinde Kovid-19 aşılama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İl genelinde Kovid-19 ile mücadele kapsamında 1 milyon 30 bin 233 doz aşı yapıldığını vurgulayan Nergiz, "Hedef nüfusumuzun ilk dozda yüzde 88,2'sini, ikinci dozda 82,1’ini aşılamış olduk. Hedefimiz Tokat’ta yüzde 100 aşılama oranına ulaşmak." dedi.

Kovid-19 salgınıyla mücadelede aşısını eksiksiz yaptıran, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat eden vatandaşlara teşekkür eden Nergiz, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere Kovid-19'a karşı elimizdeki en güçlü silahımız aşıdır. Aşısını yaptırmayı geciktirmiş olan, eksik dozunu öteleyen ve hatırlatma dozu zamanı gelen vatandaşlarımızın, aşılarını bir an önce olmalarını rica ederim. Omicron varyantına bağlı vakaların da arttığı şu günlerde hep beraber tedbirlere daha da uyarak ve aşılarımızı da eksiksiz yaptırarak Kovid-19 salgınından kurtulacağız. Tokat’ta toplamda 120 noktada randevusuz aşılama yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi aşı noktalarımıza bekliyoruz."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER