Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Zorluoğlu, mesajında, Türk milletinin binlerce yıllık tarihindeki en önemli kırılma noktalarından...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zorluoğlu, mesajında, Türk milletinin binlerce yıllık tarihindeki en önemli kırılma noktalarından birisi olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçtiğini, o gece Türk milleti tarafından yeni bir milli destan yazıldığını belirtti.

Devletin silahlarını millete doğrultarak demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen FETÖ'nün gerçekleştirmek istediği hain darbe girişiminin, milletin üstün cesareti ve fedakarlığı ile püskürtüldüğüne işaret eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Tarihi kahramanlıklarla dolu şanlı Türk ordumuzun içerisine sızan hainler, devletimizin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine kastederek, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisini, kamu kurum ve kuruluşlarını hedef alan alçakça bir kalkışma gerçekleştirmiştir. O gece, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Türkiye'nin dört bir tarafındaki vatansever halkımız, en küçük tereddüt göstermeden meydanları doldurmuş, sıkılan kurşunlara, atılan bombalara bedenini siper ederek, iman gücüyle hain darbe girişimini bertaraf etmiştir."

Zorluoğlu, 251 kişinin şehit, 2 bin 193 kişinin de gazi olduğu o gecenin sonunda Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün de eklendiğini vurgulayarak, "15 Temmuz, şanlı tarihimizi unutanlar için yeni bir milli destan, irademizi test etmek isteyenler için de mutlak bir uyarı olmuştur. 15 Temmuz'u unutturmamak, tarihimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur." ifadesini kullandı.

Zorluoğlu, devletin varlığını ve milletin bağımsızlığı yolunda canını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, gazilere de saygı ve şükranlarını sunduğunu kaydetti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER