Trabzon Büyükşehir Belediyesi öğrencileri bilinçlendirmeye devam ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi öğrencileri bilinçlendirmeye devam ediyor

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültürel mücadele kapsamında öğrencilere yönelik "Sahipsiz Hayvanlar ve Vektörle Mücadele" konulu eğitim programları gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca çocuklara hayvan sevgisi aşılamak, sahiplendirmeye dikkat çekmek ve vektörle (hastalık yayan canlı) mücadele konularında eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yürütülüyor.

Trabzon'un 18 ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen okullarda yapılacak eğitimlere, Akçaabat ilçesi Salacık Ortaokulu ve Mersin Şehit Engin Saraç Ortaokulu'ndan başlandı. Veteriner Hekim Elif Can Sinan ile Ziraat Mühendisleri Cihat Çolak ve Recep Bektaş tarafından verilen eğitimlerde farklı yaş gruplarından toplam 150 öğrenci bilinçlendirildi.

Büyük ilgi gören programa katılan öğrenciler, konular hakkında bilgilenirken, merak ettikleri soruları da eğitmenlere sordu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı, uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle, çocukların hayvan sevgisi ve hastalık yayan canlılarla ilgili bilinçlenmelerini amaçladıklarını ayrıca "satın alma sahiplen" sloganının şimdiden hafızalarında yer etmesi için de özel gayret gösterdiklerini vurguladı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER