Trabzon'da özel gereksinimli kursiyerler mezuniyet heyecanı yaşadı

Trabzon'da özel gereksinimli kursiyerler mezuniyet heyecanı yaşadı

TRABZON (AA) - Trabzon'da görsel sanatlar, müzik, drama ve beden eğitimi atölyelerine katılan özel gereksinimli kursiyerler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Trabzon Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, "Özel Gereksinimli Yetişkin Bireylerin Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri" kapsamında kurslar organize edildi.

Özel gereksinimli 65 yetişkin, Ortahisar Halk Eğitimi Merkezince Trabzon Üniversitesinin Fatih Kampüsü'ndeki çeşitli bölümlerde düzenlenen eğitimlere katıldı.

Yaklaşık 5 ay süren eğitimlere, Spor Bilimleri Fakültesi ve Fatih Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencileri de gönüllü olarak destek verdi.

Fatih Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Altun, Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde, Trabzon Üniversitesi ve Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan protokolün Türk üniversitelerinde bir ilk olduğunu söyledi.

Altun, üniversite ve okul iş birliği açısından örnek teşkil eden program kapsamında 34 zihinsel engelli ve 31 otizmli yetişkinin görsel sanatlar, müzik, drama ve beden eğitimi çalışmalarına katıldığını ifade etti.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zühal Dinç Altun eşliğinde sahneye çıkan kursiyerler gösteri sundu.

Katılım belgelerini, Vali İsmail Ustaoğlu, Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale'den alan kursiyerler, kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Etkinlik, kursiyerlerin resimlerinin yer aldığı serginin gezilmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER