Trafik Haftası Resim Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

SAMSUN (AA) - Çarşamba ilçesinde, Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi'ndeki ödel töreninde, günümüzde...

Trafik Haftası Resim Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

SAMSUN (AA) - Çarşamba ilçesinde, Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi'ndeki ödel töreninde, günümüzde taşıt sayısının artmasına bağlı olarak trafik sorunlarının arttığını, her yıl binlerce insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Geçen yıl ülke genelindeki kazalarda bin 487 yayanın yaşamını yitirdiğini belirten Begen, 2019 yılının yaya güvenliği yılı ilan edilmesi ve trafikte yaya geçitlerinde önceliğin yayalara verilmesinin başlıca nedeninin bu kazalar olduğunu anlattı.

Kazaların sebepleri incelendiğinde, tamamına yakın bölümünün insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Begen, şunları kaydetti:

"Yaşanan olumsuzlukları ve kayıpları en aza indirgemek, trafik kültürü ve bilinci oluşturmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğümüzün başlattığı çalışmalar doğrultusunda biz de İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüzle ilk ve ortaokullarda trafik kültürünü geleceğe taşımak adına eğitim seminerleri düzenliyoruz. Diğer amaç ise öğrencilerimizde yani geleceğin sürücü ve yayaların da yaya güvenliği ile ilgili algı oluşturmaktır. Yaya öncelikli trafik kültürünün tüm ülkemizde benimsenmesini temenni ediyorum. Yarışmada dereceye giren öğrencileri de kutluyoruz."

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Kaymakam Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Halit Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, AK Parti İlçe Başkanı Taner Özden ile emniyet mensupları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER