Uşak'tan depremden etkilenen illere 891 bin 636 battaniye gönderildi

Uşak Va­li­si Turan Ergün, kent­ten, "asrın fe­la­ke­ti" ola­rak ni­te­le­nen Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li, 7,7 ve 7,6 bü­yük­lü­ğün­de­ki dep­rem­ler­den et­ki­le­nen il­le­re 891 bin 636 bat­ta­ni­ye gön­de­ril­di­ği­ni, diğer il­ler­den si­pa­riş edi­lip gön­de­ri­len­ler­le bu sa­yı­nın 1 mil­yon 68 bin 871'e ulaş­tı­ğı­nı bil­dir­di.

Uşak Va­li­si Turan Ergün, kent­ten, "asrın fe­la­ke­ti" ola­rak ni­te­le­nen Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li, 7,7 ve 7,6 bü­yük­lü­ğün­de­ki dep­rem­ler­den et­ki­le­nen il­le­re 891 bin 636 bat­ta­ni­ye gön­de­ril­di­ği­ni, diğer il­ler­den si­pa­riş edi­lip gön­de­ri­len­ler­le bu sa­yı­nın 1 mil­yon 68 bin 871'e ulaş­tı­ğı­nı bil­dir­di.
Vali Ergün, mer­kez üssü Kah­ra­man­ma­raş'ın Pa­zar­cık ve El­bis­tan il­çe­le­ri olan 7,7 ve 7,6 bü­yük­lü­ğün­de­ki dep­rem­ler­le il­gi­li 112 Acil Çağrı Mer­ke­zi'ndeki Gü­ven­lik ve Acil Du­rum­lar Ko­or­di­nas­yon Mer­ke­zin­de (GAMER) dü­zen­le­nen top­lan­tı­ya ka­tıl­dı.
Top­lan­tı ön­ce­sin­de ga­ze­te­ci­le­re açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Ergün, Uşak'ta çe­şit­li ku­rum­lar­dan 1140 per­so­nel, 173 araç ile 110 iş ma­ki­ne­si­nin dep­rem­den et­ki­le­nen il­le­re sevk edil­di­ği­ni, 10 iş ma­ki­ne­si­nin de bu gece yola çı­ka­ca­ğı­nı söy­le­di.
Dep­rem­den et­ki­le­nen il­le­re bat­ta­ni­ye sev­ki­ya­tı­nın ara­lık­sız sür­dü­ğü­nü ak­ta­ran Ergün, "Dep­re­min ilk gü­nün­den bu yana Uşak özel­lik­le bat­ta­ni­ye üre­ti­ci­si bir kent ol­du­ğu için biz­den en önem­li bek­len­ti­nin hızla dep­rem böl­ge­si­ne ha­va­la­rın da soğuk ol­ma­sı se­be­biy­le bat­ta­ni­ye ulaş­tır­ma­mız­dı. Şu ana kadar dep­rem­den et­ki­le­nen il­le­re, ili­miz­den doğ­ru­dan 891 bin 636 adet bat­ta­ni­ye gön­de­ril­di. Bunun ya­nın­da ili­miz­den si­pa­riş ve­ri­le­rek muh­te­lif yar­dım­lar­la bir­leş­ti­ri­lip fark­lı iller üze­rin­den afet böl­ge­si­ne gön­de­ri­len 177 bin 235 adet bat­ta­ni­ye söz ko­nu­su. Bun­la­rı da dahil et­ti­ği­miz­de ili­miz­den şu anda top­lam­da dep­rem böl­ge­si­ne gön­de­ri­len bat­ta­ni­ye sa­yı­sı 1 mil­yon 68 bin 871'e ulaş­mış du­rum­da. Bun­la­rın da 239 tır ve 3 uçak­la nak­li­ye­si­ni sağ­la­dık. İli­miz­den 197 tır ve kam­yon­lar­la muh­te­lif gıda ve yar­dım mal­ze­me­si 1 mil­yon 271 bin 949 parça gitti. Bun­lar da dep­rem böl­ge­si­ne ulaş­mış du­rum­da." diye ko­nuş­tu.
Böl­ge­den gelen dep­rem­ze­de va­tan­daş­la­rı kent­te ağır­la­mak için tüm ça­lış­ma­la­rın ta­mam­lan­dı­ğı­nı ifade eden Ergün, dep­rem­den et­ki­le­nen il­ler­den 1683 ki­şi­nin Uşak'a gel­di­ği­ni, bun­la­rın bir kıs­mı­nın ak­ra­ba­la­rın­da, bir kıs­mı­nın da ev­ler­de, otel­ler­de ve KYK yurt­la­rın­da kal­dı­ğı­nı be­lirt­ti.
Ergün, şun­la­rı kay­det­ti:
"Şunu da be­lirt­mek is­ti­yo­rum. Bazı gıda ve yar­dım mal­ze­me­le­ri­ne ih­ti­yaç yok gibi bir hava oluş­tu­rul­du ama o ge­çer­li değil. Sayın İçiş­le­ri Ba­ka­nı­mız Sü­ley­man Soylu da bunu açık­la­dı. Bu ope­ras­yon 10-15 gün­lük öyle kısa sü­re­li bir ope­ras­yon değil. Uzun sü­recek bir süreç ol­du­ğu için biz eli­miz­den gel­di­ği kadar yine yar­dım mal­ze­me­le­ri­ni dep­rem böl­ge­le­ri­ne ulaş­tır­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Biz yine ha­yır­se­ver va­tan­daş­la­rı­mı­zın kat­kı­sı­nı dep­rem böl­ge­si­ne gön­der­me­ye devam ede­ce­ğiz."
Uşak Be­le­di­ye Baş­ka­nı Meh­met Çakın da, dep­rem böl­ge­si­ne ulaş­tı­rıl­mak üzere yar­dım­da bu­lu­nan iş in­san­la­rı­na, ha­yır­se­ver­le­re ve Uşak­lı­la­ra te­şek­kür ede­rek, dep­rem­den et­ki­le­nen il­ler­de­ki ya­ra­la­rın sa­rıl­ma­sı için gece gün­düz des­tek­le­ri­ni sür­dü­re­cek­le­ri­ni söy­le­di.
Uşak'tan giden ekip­le­rin Hatay'ın Sa­man­dağ il­çe­sin­de ça­lış­ma­la­rı­na devam et­tik­le­ri­ni ak­ta­ran Çakın, il­çe­ye yerel hiz­met­ler ko­nu­sun­da da des­tek ver­me­yi sür­dü­re­cek­le­ri­ni dile ge­tir­di.
Top­lan­tı­ya, Uşak Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Mesut Gezer, İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Kı­dem­li Albay Fahri Semiz, kurum mü­dür­le­ri ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı tem­sil­ci­le­ri ka­tıl­dı.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2023, 11:00

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER