banner223

Vali Doğanay'dan yürüme engelli vatandaşa akülü araç

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Şavşat ilçesinde ikamet eden yürüme engelli Akın Gültekin'i kabul ederek, akülü tekerli sandalye hediye etti.Vali Doğanay, ilçeye bağlı Balıklı köyünde yaşayan ve 35 yaşından sonra geçirdiği...

Vali Doğanay'dan yürüme engelli vatandaşa akülü araç

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Şavşat ilçesinde ikamet eden yürüme engelli Akın Gültekin'i kabul ederek, akülü tekerli sandalye hediye etti.

Vali Doğanay, ilçeye bağlı Balıklı köyünde yaşayan ve 35 yaşından sonra geçirdiği kas hastalığından dolayı tekerlekli sandalyeyle hayatını idame ettiren Gültekin'i (43) kabul etti.

Gültekin, 35 yaşında kas hastalığından dolayı yürüyemediğini belirterek, "1995 yılında Meydancık Belediyesi'nde yüzde 50 engelli raporumla mevsimlik işçi olarak işe girdim. Tam 11 yıl çalıştım ve tam kadro alacağımız zamanlarda işimize son verildi. Çalıştığım belediye 2014 yılında nüfus azlığından dolayı kapandı. Çok mağdur oldum." diye konuştu.

Ortaokula giden oğlu ve bir aylık ikiz bebekleri olduğunu anlatan Gültekin, sadece engelli ve bakım maaşıyla geçindiğini, uygun bir işe girerek çalışmak istediğini söyledi.

Vali Doğanay, kendisine iletilen iş talebini karşılamaya gayret göstereceğini söyledi.

Devletin kapılarının her zaman engelliler ve ailelerine sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Doğanay, "Valilik olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Engelli vatandaşlarımızın hayatta karşılaştıkları sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz." dedi.

Doğanay, Gültekin'e akülü tekerlekli sandalye hediye etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER