Vali Pehlivan, baraj inşaatında incelemelerde bulundu

BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapımı süren Kırklartepe Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.DSİ 225. Şube Müdürü Recep Ergen ile baraj inşaat alanına gelen Vali Pehlivan, Ergen ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar...

Vali Pehlivan, baraj inşaatında incelemelerde bulundu

BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapımı süren Kırklartepe Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

DSİ 225. Şube Müdürü Recep Ergen ile baraj inşaat alanına gelen Vali Pehlivan, Ergen ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında brifing aldı.

Vali Pehlivan, burada yaptığı açıklamada, ekonomisi büyük oranda tarım ve hayvancılığa dayalı Bayburt'ta Kırklartepe Barajı'nın önemli sulama projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Kırklartepe Barajı'nın yöre insanı tarafından yıllardır beklenen bir proje olduğuna değinen Pehlivan, temeli 2017 yılında atılan baraj inşaatında yüzde 30'luk fiziki gerçekleşme sağlandığını belirtti.

Pehlivan, baraj inşaatının tamamlanıp sulama projesinin de hizmete alınmasıyla 5 bin 700 hektarlık tarım arazisinin suyla buluşacağını ifade ederek, "Bayburt'un tarım arazilerinin suyla buluşması açısından son derece önemli olan ve 2019 yılı sonunda tamamlanması öngörülen Kırklartepe Barajı hizmete alındığında ülke ekonomisine yıllık 27 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor." dedi.

Kırklartepe Barajı'nın yaklaşık maliyetinin 75 milyon lira olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, Bayburt'un bu projeyle Demirözü Barajı'ndan sonra önemli bir projeye daha kavuşacağını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER