Vatandaşlar sivil savunma konusunda bilgilendirildi

SAMSUN (AA) - Samsun'da lise öğrencileri ile polis ekipleri, sivil savunma ve afet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara broşür dağıttı.Sivil Savunma Günü dolayısıyla Gelemen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile Tekkeköy...

Vatandaşlar sivil savunma konusunda bilgilendirildi

SAMSUN (AA) - Samsun'da lise öğrencileri ile polis ekipleri, sivil savunma ve afet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara broşür dağıttı.

Sivil Savunma Günü dolayısıyla Gelemen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ile Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen etkinlikte, Tekkeköy trafik uygulama noktasında vatandaşlara afet çantası ile tanıtım broşürü verildi.

Gelemen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Rahman Köse, etkinliği afet durumunda ikaz ve işaretlerin anlamının bilinmesi ve toplum olarak afet çantasının her zaman hazır tutulması amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Okul öğretmenlerinden Tuncay Eker ise Türkiye'nin deprem bölgesinde yer aldığını, bu nedenle her an afete hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, "Vatandaşlarımız maalesef olası afete yeterince hazır değil. Bu bilinci yerleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için böyle bir etkinliği gerçekleştirmeye karar verdik." dedi.

Eker, afet çantası hazırlamanın oldukça önem taşıdığına işaret ederek, "Vatandaşlarımıza gerekli durumlarda kullanacakları afet çantasını nasıl hazırlayacaklarını anlattık. Bu çantalara hangi malzemeleri koyacaklarını söyledik." ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Funda Ayaz da sivil savunma alanında farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirerek, vatandaşlara afet durumunda hayatlarını kurtaracak bilgileri vermeye çalıştıklarını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER