banner223

Vatandaşlara "dolandırıcılık" uyarısı

SAMSUN (AA) - Kavak Emniyet Müdürü Vekili Seyfettin Güveli, vatandaşlara dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Güveli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolandırıcıların kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olduklarını...

Vatandaşlara

SAMSUN (AA) - Kavak Emniyet Müdürü Vekili Seyfettin Güveli, vatandaşlara dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu.

Güveli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolandırıcıların kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olduklarını belirterek çeşitli konularda vatandaşlardan para talep ettiklerini belirtti.

Hiçbir kamu kuruluşunun vatandaşlardan ön ödeme, ücret veya maddi karşılık talep ederek ürün veya hizmet vermediğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Güveli, vatandaşları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Güveli, "Kamu kurum ve kuruluşları resmi olup, yaptığı hizmet bellidir. Resmi kurum veya kuruluşlardan aradıklarını beyan eden bazı kişiler tarafından herhangi bir ürün veya hizmet satışı yapıldığı iddiasıyla vatandaşlarımızdan ön ödeme, ücret veya maddi karşılık talep edildiği duyumu alınmıştır. Bu tamamen yanlıştır, dolandırıcılıktır. Vatandaşlarımızın bu ve buna benzer dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları, bu şahıslara itibar edilmemesi gerekmektedir." diye konuştu.

Güveli, vatandaşların dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşması halinde en kısa zamanda 155 Polis İmdat Hattını aramalarını gerektiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER