Zile'de Engelliler Olimpiyatı yapıldı

TOKAT (AA) - Tokat'ın Zile ilçesinde 1. Engelliler Olimpiyatı gerçekleştirildi.İlçede bulunan spor salonunda düzenlenen etkinliğe, 75 engelli genç katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve olimpiyat meşalesinin yakılmasının ardından...

Zile'de Engelliler Olimpiyatı yapıldı

TOKAT (AA) - Tokat'ın Zile ilçesinde 1. Engelliler Olimpiyatı gerçekleştirildi.

İlçede bulunan spor salonunda düzenlenen etkinliğe, 75 engelli genç katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve olimpiyat meşalesinin yakılmasının ardından olimpiyat topu atışı yapıldı.

Manuel ve akülü sandalyede 50, 100 metre, penaltı atışı, basketbol topu fırlatma, yumurta taşıma gibi çeşitli yarışlar yapıldı.

Dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaymakam Adnan Tezcan, yaptığı konuşmada, ilçede eğitim öğretim hizmetleri kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Engelliler olimpiyatının anlamlı olduğuna dikkat çeken Tezcan, "Etkinliği anlamlı kılan unsur özel öğrenciler oldu. Özel çocuklarımız için ne yapsak azdır. Sizlerin, ailelerinizle birlikte sosyal yaşamın içine her geçen gün daha aktif bir şekilde katılmanız için devletimizin, hükümetimizin bütün ilgili kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yoğun çabaları var. Bu çaba ve çalışmalar inşallah artarak devam edecektir. Az önce siz değerli özel öğrencilerimiz sportif etkinlikler yaparken, sizlerin mutluluğu ve azminize tüm katılımcılar ortak oldu ve 1. Zile Engelliler Olimpiyatı'nı ilçemizde gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşadık." diye konuştu.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER