Zonguldak Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 96 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Zonguldak Belediyesinde çalışan 96 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi için Belediye Nikah Salonu'nda imza töreni...

Zonguldak Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 96 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Zonguldak Belediyesinde çalışan 96 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi için Belediye Nikah Salonu'nda imza töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, imza töreninde yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmesinin herkese hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi yönetimiyle Zonguldak Belediyesi olarak masaya oturduğumuz andan itibaren kendi iş arkadaşlarının emeğini alabilmek adına biz yöneticilerle dişe diş mücadele ettiler. İsteklerini sundular. Bizler de belediye olarak belediyenin varlığının onlar tarafından olduğunu, varlığının da yürütülmesi gerektiğini konuştuk ve bir noktada anlaştık. Ülkemizin çalışmaya ihtiyacı var. Her nerede olursanız olun, hangi kurumda çalışırsanız çalışın özellikle üstlenmiş olduğunuz görevi vatana, bayrağa, işine bağlı olarak yerine getirmenizi istiyoruz."

İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle belediyede çalışan işçilere 2018 yılı için yüzde 12, 2019 yılı için ise yüzde 11, işçilerin sosyal haklarına da yıllık yüzde 15 oranında zam yapılacağı bildirildi.

İmza törenine Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, CHP İl Başkanı Umut Başoğlu, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan ile belediye çalışanları da katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER