Zonguldak'ta 3 bin 400 yıllık çömlek kalıbı yeniden hayat buluyor

Zonguldak'ta 3 bin 400 yıllık çömlek kalıbı yeniden hayat buluyor

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, İnönü Mağarası'nda bulunan 3 bin 400 yıllık çömlek kalıbından çıkarılan motifle işlenen ürünler sergilendi.

Devrim Bulvarı'ndaki Yaşlılar ve Gençler Evi'nde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Müze Müdürlüğü, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Arkeoloji Bölümü ve Ereğli Belediyesi iş birliğiyle oluşturulan ekibin Çaylıoğlu ve Alacabük köyleri arasında kalan İndere mevkisindeki mağarada geçen yıl yapılan kazı çalışmalarında 3 bin 400 yıllık çömlek kalıbına rastladığını söyledi.

Posbıyık, belediye ekiplerince çömlek kalıbından çıkarılan motifin, kumaş, seramik ve çeşitli objelerde hayat bulabilmesi için çalışma sürdürdüklerini, bu doğrultuda belediye bünyesinde çeşitli kurslar düzenlendiğini kaydetti.

Bölge için önemli bir kültürü yaşatmak istediklerine değinen Posbıyık, "Bundan 3 bin 400 yıl önce Anadolu uygarlığının bir parçası olan bu motifin, kumaş, seramik ve diğer objelerde yeniden hayat bulmasını istiyoruz. Seramik kursunda da bu motifte üretim yapılması için çalışma başlatacağız." diye konuştu.

Daha sonra kursiyerler tarafından motiflerin yer aldığı eserler sergilendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER