Göz Göre Göre Kazaya Davetiye Çıkarıyoruz Yazık!

Aşkolsun deriz ya: Aşkolsun göz göre göre kaza yapıyoruz; göz göre göre kazaya müsade ediyoruz. Yazık ya insanımıza yazık insanlığımıza yazık!… Novada’dan Yeni Toki ( Eski Sanayi ) tarafına geçiş için küçük bir yaya geçidi var malumunuz olduğu gibi…

Geçen gün burda bir kaza meydana gelmiş ve bir vatandaşımız vefat etmişti. Bir vatandaşımız da yaralanmıştı!.. Ne desem ki bu kadar saflık olmaz mı desek, bu kadar lakayıtsızlık olmaz mı desem? Niçin mi burası açık bir alan. En az 500 metreden yayayı görürsünüz. Aslında burada kaza yapmak imkansız. Acemi sürücü olursanız belki… Kim bilir belki de aşırı hızlı idi; Ama kaza olmuş? Malumunuz şehir içi hızı 50 km, 50 km ile kaza yapılmaz, alan da açık; Sizce de öyle değil mi?

Bu alanda karşıya geçmek için bir alt geçit çalışması var, henüz bitirilmemiş!.. Geçtiğimiz günlerde bu alt geçidi ben de kullanmak istedim. Eski Sanayi tarafından girdim; ucube bir yer, ıssız ve tehlikeli korkup geri çıktım! Olur ya hırsız olur, haydut olur, sarhoş olur; sizi soyup soğana çevirir. Uyuşturucu, sarhoş mekanı gibiydi…

Normal yaya geçidini kullandım karşıya geçtim. Alt geçide bi bakıyım çıkışı var mı dedim. Kapalı tamamlanmamış hatta taş yığınları vardı, iyi ki geri çıkmışım dedim içimden. Bir geçidin tamamlanması bu kadar uzun olmamalı. Nasıl olsa bitmiş üç beş gün yoğunlaşır açarsınız. Bu konularda: Biraz duyarsız davranıyoruz desem haksızlık etmiş olmam heralde?

Buradaki alt geçidin aydınlatılıp yaya için kullanılır hale getirilmesi şart. Çok zor da değil. Gazetemizin yazdığına göre buradaki alt geçide karşı çıkılmış; o zaman başka acil bir çözüm getireceksin arkadaş.

Kaza olduğuna göre çözümünü bulup kolaylık sağlayacaksın insanımıza…Hani iş bitirici olmak diyoruz ya; iş bitirici olmak vatandaşın can güvenliğini önemsemek ve insana hizmeti ibadet kabul etmek ! Adam sende der nemelazımcı olursanız bu kazalar, bu ölümler devam eder siz de vebal altında kalırsınız unutmayın…

Malumunuz Terminal kavşağı da sıkıntılı. Kavşak tıkanıyor, kırmızı ışık sıkıntılı hale geldi. Sivas CaddAnkara Caddesinin Demir perde ülkesi gibi halini yıllardır tartışıyoruz. Yozgatlı üst geçitten geçmiyor ama alt geçitlere alıştı. Bu caddenin bu şekilde yapılması kesinlikle yanlıştı, halen tartışıyoruz.

İşin özeti şu tesbit ettiğimiz sıkıntılı yerleri yapmakta biraz pasif davranıyoruz. Bir ölüm yada kaza olunca tedbir almanın Peşine düşüyoruz, bu yanlış ve sakat bir düşünce. Tesbit edip karar verdiğimiz an harekete geçip tamamlamalı ve vatandaşım hizmetine sunmalıyız. Vatandaşa hizmeti ibadet kabul eden bir dinin mensuplarıyız öyle değil mi?

İşte size bir örnek daha vereyim: Tarihi Çapanoğlu Camisinin tuvaletini yıktık, yeniden yapıyoruz ama vatandaş perişan, pinnik pinnik tuvalet arıyor! Özellikle dışardan gelen yabancı vatandaşlarımız perişan oluyor, tuvalet arayan ve bayan olup abdest alacak yer arayan pek çok vatandaşımızı gördüm çaresizdiler. Acil bir konu ama biz yavaştan alıyoruz. Sorumluluk, anlayış ve hizmet aşkı: İnsana hizmeti Hakka hizmet kabul edebilmek düsturu…Amacımız üzüm yemek arkadaş benim bekçiyle bir sorunum yok!

YORUM EKLE