GuideStones İlkeleri ve Açıklamalarım

Her harfine katıldığım ABD’nin Georgia Eyaletindeki resimde görülen anıtta geçen 8 modern ve 4 antik dilde taşa kazınmış ilkeleri açıklama gereği duydum.

GUIDESTONES İLKELERİ:
Ön Bilgi: Anıt, Amerika’nın Georgia eyaletinde, 22 mart 1980 de dikilmiş, üzerinde 8 modern ve 4 antik dilde yazılmış mesajlar ve bu mesajların Babil çivi yazısı, klasik Yunan, Sanskrit ve Mısır hiyeroglif versiyonlarının da bulunduğu büyük granit anıt. Anıtta insanlığa öğütler yer alıyor. Anıt aynı zamanda astronomik bir rehber ve takvim. Altında bir de doğru zamanda ortaya çıkacak bir zaman kapsülü (time capsule) yerleştirildiği de anıtta yazanlardan.

Aydınlanma Çağı’nın StoneHenge’i olarak ta adlandırılır.

Yeni Çağın İlkeleri anlamına gelen ve her harfine imza atmakta olduğum bu ilkeler aşağıdaki gibidir:

1- İnsan nüfusunu daima doğa ile uyumlu olarak 500.000.000’un altında tut. (Kayıtsız şartsız tüketime tapınmış insanlardan kurtulmak)
2- Farklılıkların ve uygunluğun, gelişiminin çoğaltılmasını bilgece idare et. (Farklı görüşleri zenginlik olarak tanımlamak)
3- İnsanlığı yaşayan yeni bir dil ile birleştir. (Yerel diller olsa bile dünyaca geçerli tek dil üzerine odaklanmak. Dünya evrensel medeniyeti için bence de kaçınılmazdır. En azından herkesin dijital algoritmaları anlayabilmek için, anadil olarak tek dilin zorunlu olması şarttır.)
4- Tutku, inanç, gelenek ve her şeyi yönet. (Bunlar yönetilmediği sürece, yerel inançları idealize ederek savaş çıkarılmasının, kan dökülmesinin önüne geçilmiş olacak.)
5- İnsanları ve ulusları, adil yasalar ve sadece mahkemeler ile koru. (Bir sistemde hukuk değil ADALET kaçınılmazdır. Adalete dayanmayan bütün sistemler çökmeye mahkumdur.)
6- Bütün anlaşmazlıkları ülkeler üstü bir mahkemeye bağla. (Yerel yargı kurumlarının vereceği kararları dünya ulusüstü bir yargı organının son karara bağlaması kaçınılmazdır.)
7- Küçük yasalar ve kullanışsız protokollerden kaçın. (Küçük yasaların yerelde veya ulus içinde çıkarılıp uluslararası tüm insanlığı zora sokacak şekilde bağlamasına imkan verilmemiş olacaktır.)
8- Kişisel hakları, sosyal görevler ile dengele. (Haklar görevlerle dengelenmediği sürece, haklara ve görevlere sahiplenme gerçekleştirilemez. Son derece önemli vazgeçilmez hüküm)
9- Gerçeği, güzelliği, aşkı, sonsuzlukla ahenk kurma arayışını taktir et. (Evrendeki tüm varlıklara göre insanoğlunun doğasındaki güzellik, aşk ve evrensel en üst akıla ulaşma dönüşümü düşüncesi hümanizmanın ta kendisidir.)
10- Dünyada bir kanser olma, doğaya yer bırak, doğaya yer bırak. (Doğaya yer bırakmak biz insanloğlu’nun EN TEMEL EMRİ OLMALIDIR. Çünkü aynı gemide, (gezegende) yaşıyoruz. Kozmozun kurduğu düzenin insanlar tarafından yok edilmesine izin verilmemelidir.)
10 Emir maddeler halindedir. Parantez içinde yazdıklarım kendi düşüncelerimdir. Bu ilkelere inanıyorum. Bu inancım kendi kişisel düşünce ve inançlarım kapsamında değerlendirilmesi, herkeste olduğu gibi benim de bir İNSANLIK hakkımdır.
Bu 10 Emir, Hristiyanlar tarafından şeytanın emri olarak adlandırılsa da GELECEK ALTIN ÇAĞIN DÜNYA ANAYASASI’NIN İLKELERİ dir bunlar.
Bu günlerde yaşadığımız süreç ve yakın gelecekteki daha büyük salgın ve savaşlarda zaten dünya nüfusu 500 binin altına düşecektir.

Bana eleştiri getirenler veya karşı çıkanlar olabilir. Ancak öze indiğimizde EVRENSEL İNSANLIĞIN bu üst ilkelerle yönetilmesi son derece önemlidir.

Bu ilkelerin İngilizce aslı aşağıdadır:

1-MAINTAIN HUMANITY UNDER 500,000,000 IN PERPETUAL BALANCE WITH NATURE
2-GUIDE REPRODUCTION WISELY — IMPROVING FITNESS AND DIVERSITY
3-UNITE HUMANITY WITH A LIVING NEW LANGUAGE
4-RULE PASSION — FAITH — TRADITION AND ALL THINGS WITH TEMPERED REASON
5-PROTECT PEOPLE AND NATIONS WITH FAIR LAWS AND JUST COURTS
6-LET ALL NATIONS RULE INTERNALLY RESOLVING EXTERNAL DISPUTES IN A WORLD COURT
7-AVOID PETTY LAWS AND USELESS OFFICIALS
8-BALANCE PERSONAL RIGHTS WITH SOCIAL DUTIES
9-PRIZE TRUTH — BEAUTY — AND LOVE — SEEKING HARMONY WITH THE INFINITE
10-BE NOT A CANCER ON THE EARTH — LEAVE ROOM FOR NATURE — LEAVE ROOM FOR NATURE

Yazıda geçen GUIDESTONES anıtının ayrıntılı anlatımını sevgili Ertan ÖZYİĞİT aşağıdaki video linkinde açıklamıştır:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Imparator
Imparator - 2 yıl Önce

Bunların işi gücü yok böyle işlerle uğraşıyorlar,Allahım bunlara akıl fikir versin diyorum, bu resmen Allaha karşı şirk koymaktır.
Elbetteki cenabı hakkında bunlara mutlaka cevabını verecektir.İlahi adalet mutlaka tecelli edecektir ve bu tanrı tanımazlarada cevabını verecektir,ancak biz bu dünyada yaşamıyor olacağız.Tek temennimiz biz insanlar olarak bu Allahın cezalarından kurtarması olacaktır.