banner221

4 MİLYON KİŞİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA!

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "4 milyon kişi açlık sınırının altında, 8 milyon kişi yoksulluk sınırının altında ama 'Bu ülkede ekonomiyle ilgili bir problem yok' deniyor. O zaman bu milletin sıkıntısı ne?" diyerek sitem etti.

4 MİLYON KİŞİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA!


Yaşar, bütçe görüşmelerinin tartışıldığı meclis gündeminde yaptığı konuşmada iktidarın güllük gülistanlık gösterdiği ekonominin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

KREDİLER DE KREDİ KARTLARI DA PATLADI GİDİYOR
"Bu ülkede ekonomik kriz yoksa her şey güllük gülistanlıksa, bu milletin derdi ne" diyerek bütçe belirlemede ortaya konan tablonun milletin gerçekleriyle uyuşmadığını kaydeden Yaşar, gerçekleri anlatan tabloyu şöyle özetledi:

"Şu an kredisini ödeyemeyen kişi sayısı sadece 2019 yılı için söylüyorum 952.405, kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı 803.319, protesto olan senet sayısı 916.169, karşılıksız çek sayısı 542.133

İŞSİZLİK ARTARKEN HER ŞEY NASIL İYİ OLUYOR?
Yine bugün 19-24 yaş grubu arasında yüzde 26,4 işsizlik oranı var, yani her 4 gencimizden 1'i işsiz. '2020'nin sonuna kadar işsizlik oranını 10'lu rakamlara düşüreceğiz.' diyorsunuz. Bugün 11,75 yani işsizlik rakamları büyürken, açlık sınırında yaşayan insanların sayısı artarken, enflasyon rakamları bir türlü düşmezken nasıl bir zenginlik oluyor; ben bunu anlamıyorum."

HERKES MUTSUZKEN BU RAKAMLAR NEYİN NESİ?
"İşte milletin gerçek tablosu" diyen Yaşar, "Gerçekler ortada ama bu ülkede de kriz yok, sıkıntı yok, her şey gayet güzel. Maliye Bakanımızın dediği gibi, üretim lokomotifinin arkasına ihracat vagonunu taktık, tarım vagonunu taktık, mutluluk treni sorunsuz gidiyor. O zaman bu millete ne oluyor arkadaşlar, bu rakamlar neyin nesi? Eğer ülkede her şey iyiye gidiyorsa işsizlik rakamlarının aşağıya doğru düşmesi gerekmez mi?" dedi.

PLANLAMALARI GERÇEKLER ÜZERİNDEN YAPIN
"Türkiye'deki rakamlar maalesef iyi değil, ne esnafın durumu, ne üreticinin durumu, ne ihracatçının durumu sizin bildiğiniz gibi değil" diyerek iktidara seslenen Yaşar, "Bu rakamları nereden alıyorsunuz bilmiyorum. Daha iki gün önce Ankara'da Atatürk Heykeli'nin önünde medikalciler 'Devlete verdiğimiz malzemelerin parasını on altı aydır alamıyoruz, devlet bir de bizden özel iskontolar istiyor.' diye feryat ediyor ama 'Türkiye'de her şey iyi.' diyorsunuz. Bu yalancı bahara kimse inanmıyor bunu bilesiniz" diyerek bir an önce gerçekler üzerinde planlama yapılmasını gerektiğini söyledi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER