banner221

Artvin'de kısa dönem erler yemin etti

ARTVİN (AA) - Artvin'de 374'üncü kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen yemin töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Temel askerlik eğitimini...

Artvin'de kısa dönem erler yemin etti

ARTVİN (AA) - Artvin'de 374'üncü kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen yemin töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayan 20 er, tören kıtasının yerini almasının ardından askerlik yemini etti.

Yemin sonrası konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, 20 askerin temel askerlik eğitimini tamamlayarak 180 yıldır bu ülkeye hizmet eden jandarma teşkilatının mensubu olmak için yemin ettiğini belirterek, "Bu kutsal yuvaya adım atan her askerimiz Mehmetçik adını alarak hem ailelerinin hem de bizlerin gurur kaynağı oluyorlar. Dosta güven, düşmana korku salan evlatlarımızla ne kadar gurur duysak azdır." dedi.

Jandarma er Hamza Akdoğan'ın "Jandarma" adlı şiiri okuduğu törende, Vali Yardımcısı Hasan Hüsnü Türker, atış, spor ve eğitim alanlarında birinci olan erlere hediyelerini verdi.

Törene, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, davetliler, askeri erkan ve asker aileleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER