Bafra Ovası’na Can Suyu Verildi

Samsun’un Bafra İlçesinde Kızılırmak nehri üzerinde kurulan, Derbent Hidroelektrik ve Sulama Barajının kapakları sade bir törenle açılarak Bafra ovasına can suyu verildi.

Bafra Ovası’na Can Suyu Verildi

Samsun’un Bafra İlçesinde Kızılırmak nehri üzerinde kurulan, Derbent Hidroelektrik ve Sulama Barajının kapakları sade bir törenle açılarak Bafra ovasına can suyu verildi. BAFRA OVASINA CAN SUYU Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında sade bir törenle baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte 2020 yılı sulama sezonu başlatılmış oldu. SUYU İSRAF ETMEDEN KULLANALIM Bafra Altınkaya Sağ Sahil Sulama Birliği İşletme Müdürü Serkan Temizel ve Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği İşletme Müdürü Bekir Kaya, kanallara suyun salınacağını bir hafta önceden çeşitli iletişim araçları, ilan ve duyuru yoluyla can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları konusunda vatandaşların uyarıldığını belirterek, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2020 yılı sulama sezonunda da müstahsillerle uyum içerisinde çalışacaklarını, sahadaki sulama görevli arkadaşlarla karşılıklı anlayış ve birliktelikle sorunsuz bir sezonun geçirileceğine dikkat çekerlerken, Çok su çok ürün anlamına gelmediğini, suyu israf etmemek için ihtiyacı kadarını kullanılmasını da sözlerine eklediler.

Bafra Ovasında 2020 yılı sulama sezonunda Altınkaya sağ sahil Sulama Birliği 115 bin 500 Dönüm, Kızılırmak sol sahil sulama birliği 100 bin dönüm Bafra Ovasında toplam 215 bin 550 dönüm arazide sulu tarım yapılacak. 2020 yılı Sulama sezonu nu 04.05.2020 tarihi pazartesi günü itibari ile açmış bulunmaktayız..Sezonumuzun tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını bereketli ve bol kazançlar getirmesini temenni ederiz ...

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER