Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları açıklandı mı?

Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları açıklandı mı?

Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları açıklandı mı?

Pandemi sosyal destek başvuruları yoğun ilgi görüyor. Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara verilen ekonomik destekler arasında pandemi sosyal destekte bulunuyor.

Vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapıyorlar. İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar ile 1. ve 2. fazdaki nakdi destekleri alanlar dışındaki tüm vatandaşlar bu desteğe başvurabiliyor. Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları araştırılan konular arasında yer alıyor. Pandemi sosyal destek başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor.

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar Faz 3'e başvuru yapabiliyor. Ön başvurularını yapan vatandaşlar işlemlere dair detayları e-Devlet üzerinden takip edebiliyor.Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapılıyor. Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek. Desteğe ilişkin ödeme zamanı ve şekli daha sonra açıklanacak.

FAZ 3’E 4.5 MİLYON BAŞVURU

1 ve 2. faz kapsamında 4.4 milyon kişiye 1000 lira ödendi. Şimdi ise 3. faz için başvurular alınıyor. Başvurusu sayısı 4.5 milyona ulaşmış. Peki başvuranların hepsi alacak mı? Bakan Selçuk. “1. ve 2. fazdan yararlananlara 1000 lira destek verdik. Onlar 3. fazda değerlendirilmeye alınmayacak dedik. Ailede memur olanlar, kamu işçisi olanlar ve bir de emekli başvuruları yine değerlendirilmeyecek dedik. Ama bu 4.5 milyonun neredeyse yarısına yakını, bizim değerlendirilmeyecek dediğimiz kesimden. Dolayısıyla başvuruların bir kısmı ön değerlendirmede elenmiş olacak” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
FARUK GÜZEL
FARUK GÜZEL - 4 yıl Önce

Merhaba iyi akşamlar efendim ben Pandemin başvurusu yaptı ama bana mesaj gelmedi

SIRADAKİ HABER