ŞAİR DURSUN' UN BEŞİKTAŞ AŞKI ve ZİYARETÇİLERİ !

Samsun Ondokuzmayıs ilçesi, Engiz Mahallesi' nde ikâmet eden; Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun ile eşi Havva Kaya Dursun' un; peş peşe vefat eden 2 epilepsi hastası çocukları için ziyaretçilerin taziye ziyaretlri devam ediyor.

Ahmet Mücahit ve Hasan Hüseyin' i kaybeden acılı Dursun Ailesi' ne başsağlığı ziyaretleri devam ediyor.

Alaeddin Dursun ve eşi Havva Kaya Dursun' un bir diğer evlatları olan Cansu Sultan Dursun da epilepsi hastası ve evde bakımı ve tedavisi devam ediyor.

Alaeddin Dursun; bugüne kadar; edebiyat piyasasına 7 şiir kitabı çıkardı. Şiirlerini eşi Hava Kaya, çocukları, arkadaş ve dostlarına ithâf eden Alaeddin Dursun, aynı zamanda koyu bir Beşiktaş taraftarı ve sempatizanı.

Bu amaçla; Samsun Ondokuzmayıs ilçesinin Engiz Mahallesi' nde ikâmet eden Alaeddin Dursun ve eşi Havva Kaya Dursun' un evlerinden gerek komşuları yakınları ve gerekse de şair dosst ve arkadaşları hiç eksik olmuyor.

Ondokuzmayıs ilçesinin sevilen bir çifti olan Alaeddin ve Havva Kaya Dursun; bu ziyaretlerden dolayı tüm sevenlerine teşekkürlerini sunarken; koyu bir Beşiktaşlı olan Alaeddin Dursun; evlerinin dış binası duvarına inşa ettirdiği, Beşikta' ın simgesi ve logosu olan Kartal remininin yanısıra; Türk Bayrağı' nı da ekleyerek, evlerine bambaşka bir görüntü verdiler.

Ayrıca evlerinin bahçesini tıpkı bir botanik bahçesi gibi; dört bir tarafı çiçeklerle, tavuklar, horozlar ve ördeklerle güzel ve örnek bir ev ve bahçesine dönüştürdüler.

Son ziyaretlerine gelen bazı şair ve sanatçı dost ve arkadaşları ise şöyle:

Kültür Bakanlığı Halk Şairi ve besteci Mustafa Bilir ( Aşık Obalı ) ve ailesi, kemençe sanatçısı Sinan Taşkara, şair Mehmet Sağlam, şair Oktay Zerrin.

Kemençe sanatçısı Sinan Taşkara; Alaeddin Dursun' un; " Loş Işıklar Altında " ve " Yanaştım Son Limana " adlı adlı son kitabından bestelediği " Elâ gözlüm, hilal kaşlım" adlı şiiri ile; Alaeddin Dursun' a bir beste sürpriz yaptı.

Diğer yandan; şair DURSUN kendisini ve eşi ile hasta çocukları Cansu Sultan' ı görneye gelen misafirlerini en iyi şekilde eşi Havva Kaya Dursun ile ağırlarken, gelen misafirlerine şiir kitaplarını da imzalı hediye etti.

Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haber : Oktay ZERRİN- Samsun

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2020, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER