Samsun'dan kısa kısa

SAMSUN (AA) - Kavak Gençlik Merkezi Müdürü Mesut Altıngöz, Kaymakam Recep Koşal'ı makamında ziyaret etti. Altıngöz, ziyaretinde Koşal'a çalışmaları hakkında bilgi verdi.Ziyaretten ve verdiği bilgilerden duyduğu memnuniyeti dile getiren...

Samsun'dan kısa kısa

SAMSUN (AA) - Kavak Gençlik Merkezi Müdürü Mesut Altıngöz, Kaymakam Recep Koşal'ı makamında ziyaret etti.

Altıngöz, ziyaretinde Koşal'a çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretten ve verdiği bilgilerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Koşal, Altıngöz'e teşekkür etti.

Devletin gençlik merkezlerine verdiği öneme dikkati çeken Koşal, "Gençlik merkezi olarak gençlerimizin Atatürk ilkeleri doğrultusunda, ülkesine ve milletine yararlı, yeteneklerini geliştirmeleri ile serbest zamanlarını yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlamak için kurslar açmamız gerekir." dedi.

- Yabani orkidenin koparılmaması uyarısı

Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, halk arasında salep olarak da bilinen yabani orkidenin nesli tehlike altına giren bitkiler listesinde bulunması nedeniyle toplanmasının yasak olduğunu söyledi.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabani orkidenin koruma altında olması nedeniyle toplanması ve ticaretinin yasaklandığına işaret etti.

Vatandaşların cezalı duruma düşmemek için kesinlikle orkide bitkisi toplamaması gerektiğini belirten Demir, "Nesli tehlike altındaki yabani bitki ve hayvan türlerinin uluslararası ticaretine ilişkin sözleşmeye göre toplanmasına izin verilmiyor. Haliyle orkide bitkisinin de toplanması yasak." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER