At ve Biniciler İçin Özel Kıyafetler Dikiyor

Sam­sun'da ya­şa­yan Zehra Acar (49), at bi­ner­ken giy­mek is­te­di­ği kı­ya­fet­le­rin ve bi­ni­ci­lik ta­kım­la­rı­nın pa­ha­lı ol­ma­sı­na öf­ke­le­ne­rek kur­du­ğu iş ye­rin­de hem bi­ni­ci­ler için hem de atlar için özel ta­sa­rım kı­ya­fet­ler di­ki­yor.

At ve Biniciler İçin Özel Kıyafetler Dikiyor

 Sam­sun'da ya­şa­yan Zehra Acar (49), at bi­ner­ken giy­mek is­te­di­ği kı­ya­fet­le­rin ve bi­ni­ci­lik ta­kım­la­rı­nın pa­ha­lı ol­ma­sı­na öf­ke­le­ne­rek kur­du­ğu iş ye­rin­de hem bi­ni­ci­ler için hem de atlar için özel ta­sa­rım kı­ya­fet­ler di­ki­yor.

Acar, yap­tı­ğı açık­la­ma­da, 25 yıl ya­şa­dı­ğı Al­man­ya'da bi­ni­ci­li­ğe baş­la­dı­ğı­nı söy­le­di.

Ber­lin'de tek­nik res­sam­lık ve moda ta­sa­rı­mı üze­ri­ne ça­lış­tı­ğı­nı be­lir­ten Acar, Tür­ki­ye'ye dön­dük­ten sonra atlar ve bi­ni­ci­lik­le il­gi­len­me­ye devam et­ti­ği­ni söy­le­di. 

Tut­kuy­la bağlı ol­du­ğu bi­ni­ci­lik­te is­te­di­ği kı­ya­fet­le­ri bu­la­ma­dı­ğı­nı bu ne­den­le bazı kı­ya­fet­le­ri yurt dı­şın­dan ge­tir­mek zo­run­da kal­dı­ğı­nı dile ge­ti­ren Acar, kı­ya­fet­le­rin ken­di­si­ne çok pa­ha­lı­ya mal ol­ma­sı üze­ri­ne kendi mar­ka­sı­nı kur­du­ğu­nu ifade etti. 

Tür­ki­ye'de bi­ni­ci­lik sporu ile il­gi­le­nen­le­rin sa­yı­sı­nın az ol­du­ğu­nu bu ne­den­le sek­tör­de is­te­ni­len bi­ni­ci­lik kı­ya­fet­le­ri­nin bu­lun­ma­sın­da sı­kın­tı­lar ya­şan­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Acar, stan­dart tipte bu­lu­nan bi­ni­ci­lik kı­ya­fet­le­ri­nin çok yük­sek ra­kam­la­ra sa­tıl­dı­ğı­nı bil­dir­di. 

- Evi­nin al­tın­da dikim evi açtı

Acar, bi­ni­ci­lik kı­ya­fet­le­ri dik­mek için kur­du­ğu atöl­ye­sin­de yap­tı­ğı ürün­le­rin be­ğe­nil­di­ği­ni dile ge­ti­re­rek, ''İste­di­ğim ka­li­te ve tarz­da bi­ni­ci­lik kı­ya­fe­ti bul­mak­ta çok zor­la­nı­yor­dum. Yurt dı­şın­dan aldım. Ancak çok pa­ha­lı­ya ge­li­yor­du. Sam­sun'da ve Tür­ki­ye'de bi­ni­ci­li­ğe me­rak­lı in­san­lar da benim gibi aynı so­ru­nu ya­şa­yın­ca kendi mar­ka­mı ku­ra­rak evi­min alt ka­tın­da­ki iş ye­ri­ni dikim evine çe­vir­dim." dedi.

Ki­şi­nin is­te­di­ği tarz­da ve mo­del­de ata en rahat bi­ne­ce­ği şe­kil­de ta­sa­rım­lar yap­tı­ğı­nı vur­gu­la­yan Acar, şöyle ko­nuş­tu:

''Bi­ni­ci­ler ata bi­ner­ken rahat ve şık ol­ma­yı ter­cih edi­yor. Bi­ni­ci­lik kı­ya­fet­le­ri dar olmak zo­run­da. Ancak o dar kı­ya­fet­le­rin rahat ol­ma­sı ge­re­ki­yor. Önce ken­di­me dik­tim. Rahat ve ha­re­ket ka­bi­li­ye­ti­ni art­tı­ran kı­ya­fet­ler olun­ca çev­rem­de­ki at binen ar­ka­daş­la­rım­da on­la­ra dik­me­mi is­te­di­ler. Dik­ti­ğim bütün kı­ya­fet­le­rin ta­sa­rım­la­rı bana ait. Öze­lik­le ka­dın­la­rı at üze­rin­de daha zayıf ve şık gös­te­re­bi­lecek kı­ya­fet­ler ta­sar­lı­yo­rum." 

- İnter­net üze­rin­den de si­pa­riş alı­yor

Dik­ti­ği bi­ni­ci­lik kı­ya­fet­le­ri be­ğe­ni­lin­ce çev­re­den si­pa­riş­ler al­ma­ya baş­la­dı­ğı­nı ak­ta­ran Acar, "Bugün in­ter­net üze­rin­den si­pa­riş­ler de alı­yo­rum. Bi­ni­ci­ler kendi beden öl­çü­le­ri­ni ve is­te­dik­le­ri tarzı bana gön­de­ri­yor­lar. Bende di­ki­yo­rum. Hem ka­li­te­li hem de ki­şi­ye özel di­kim­ler olu­yor.'' diye ko­nuş­tu.

Atlar için­de özel yağ­mur­luk ve semer altı di­kim­le­ri yap­tı­ğı­nı da vur­gu­la­yan Zehra Acar, at sa­hi­bi­nin is­te­ği­ne göre her at için de ayrı bir ta­sa­rım yap­tı­ğı­nı söz­le­ri­ne ek­le­di.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 19:15

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER