BAFRA KOLEJİNİN MİNİK ÖĞRENCİLERİ ENGELLİLERİ UNUTMADI

Bafra Kolejinin minik öğrencileri harçlıklarından biriktirerek aldıkları tekerlekli sandalyeyi Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi'ne teslim etti.

BAFRA KOLEJİNİN MİNİK ÖĞRENCİLERİ ENGELLİLERİ UNUTMADI

     Bafra Koleji 1-A sınıfının 12 öğrencisi, sınıf öğretmenleri Salim Kartal, Bafra Koleji Müdürü Cafer Koç ve öğrenci velileriyle birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi'ni ziyaret etti.

     Öğrencilerin harçlılarından arttırarak biriktikleri paralarla aldıkları tekerlekli sandalye derneğe teslim edildi.

      Bafra Kolej, Müdürü Cafer Koç, "Biz toplum olarak, özürlü arkadaşlarımıza ne kadar değer verirsek, o kadar medeniyet sahibi oluruz. Hepimiz özür sahibi olarak özür adayıyız. Hepimiz araçla gidiyoruz, hepimiz yolda yürüyoruz. Mutlaka bir kaza geçirebiliriz. Herhangi bir hadise ile karşılaşabiliriz. Onun için biz, okul olarak, minik yavrularımızın hazırlayıp, toplayıp, biriktirdikleri kazançları ve harçlıklarıyla, elde edilen tekerlekli sandalyeyi teslim etmeye geldik. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinize sağlık ve mutlu günler diliyoruz " dedi.

      Minik öğrencilere göstermiş oldukları duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Recep Köksal, "Derneğimize bağışlanan sandalyeyi üyemiz Fatma Başokur'a hediye ettik. Okul müdürümüze, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederim" diye konuştu.

      Bafra 75Yıl Huzurevi Müdürü Mustafa Erdoğan ise,"Bugün dünya engelliler günü, Birleşmiş Milletler 1992 Yılında almış olduğu bir kararla, 3 Aralık gününü tüm dünyada, dünya engelliler günü olarak ilan etmiş bulunmaktadır. Ülkemizde de, dünyada olduğu gibi 3 Aralık dünya engelliler günü olarak kutlanmaktadır. Bu günde minik öğrencilerimizi bende kutluyorum" şeklinde konuştu.      

       Küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle konuşamayan ve yürüyemeyen Fatma Başokur'un elini öpen öğrenciler, 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiler. Başokur, ilk defa tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

                                                                                       NAMIK AZGIN  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER