banner223

BAFRA TİCARET ve SANAYİ ODASINDAN SEKTÖREL İSTİŞARE TOPLANTISI

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı üyeleriyle yaptığı geleneksel istişare toplantılarını sürdürüyor.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı üyeleriyle yaptığı geleneksel istişare toplantılarını sürdürüyor.
Son istişare toplantısını 11. Ve 12. Meslek gruplarıyla yaptı. 2017 yılı sektörel istişare toplantısına çok sayıda üye katıldı.
Bafra Öğretmenevinde gerçekleştirilen istişare toplantısında, katılımcılar devlet desteklerinden hibe Projelerinden nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgiler aldılar.
Ziraat Yüksek Mühendisi İncilay TOKER, Avrupa Birliği Hibe Projeleriyle ilgili; bunların hangi alanları kapsadığı, yararlanma şartlarının neler olduğu konusunda geniş açıklamalarda bulundu.
İş-Kur Bafra Şube Başkanı Yakup ERGENLİK ’de Ticari kuruluşlara ve kamu kuruluşlarına, İş-Kur olarak nasıl ve ne kadar destek sunduklarını anlattı.
Ergenlik, Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde 2016 yılında 10.000 civarında işçiye hizmet ve destek sunduklarını belirtti. Bu yıl için istihdamın arttırılmasında ciddi hazırlıkların yapıldığını, 2016 yılında bölgemize giren 60 Milyon TL lik bir kaynağın, 2017 yılında çok daha üzerinde bir paranın bölgemize gireceğini müjdeledi.

“ Göreve Geldiğimiz Günkü Heyecanla Çalışıyoruz’’

GÖKSEL BAŞAR: “ Göreve Geldiğimiz Günkü Heyecanla Çalışıyoruz’’ dedi.
İstişare toplantısının son konuşmasını Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel BAŞAR yaptı. Başkan Başar, Hangi alanlarda üyelerine ne tür hizmetler verdiklerini sürekli istişareler yaparak nasıl diyalog kurduklarını geniş geniş anlattı.
Başar şöyle dedi; “ değerli üyelerimiz sizlere söz verdiğimiz gibi sizlerle sık sık bir araya geliyor, sizlerin sıkıntı ve problemlerini dinliyoruz. Bu toplantılarda, karşılaştığınız problemleri bizlere açık açık anlatırsanız, bizde onları ilgili kurumlara sunup çözümüne yardımcı oluruz.
Biliyorsunuz sizlerin isteği üzerine birçok külfetin üzerinizden kaldırılmasını sağladık. Şirket kurulmasında 13 Bin TL lik masrafı 400 TL ye indirttik. Noter Tasdikini kaldırttık. Birçok kolaylıklar getirttik. İnşallah önümüzdeki günlerde, Şirket kurulum hizmetlerinin tamamını odamızda başlayıp – bitecek.
Bigem (Bafra iş ve ihracat geliştirme merkezi) çalışmalarında önemli aşamaları geçtik. Bunun çok önemli katkılarını göreceksiniz.
Medikal OSB’nin tüm resmi işlem ve hazırlıkları bitti. Bölgemiz için çok büyük istihdam oluşturacak.
Bafra tarıma dayalı organize sanayi bölgesi içinde gerekli işlemler tamamlandı. Bunlar tam olarak faaliyete başladığında Bafra’nın makus talihi yenilecek, Bafra, hak ettiği kalkınmışlık seviyesine hızla yükselecek. Bafra’nın gençleri iş ve güç sahibi olacaktır.
Sevgili arkadaşlarım Tüm bu çalışmaların yanında, sizlerin yaptığı ödemelerden arttırdığımız paralarla, hayırlı hizmetler vermeyide sürdürüyoruz. Bu yılda, ramazan paketlerimizi dağıttık. Fakir öğrencilerimize giyecek yardımlarında bulunduk.
Bizler Ticaret Odası olarak, göreve geldiğimiz ilk günkü heyecanla hizmete devam ediyoruz.

Bu konuşmaların ardından, birlikte yemek programına çıkıldı. Böylece istişare toplantısı son buldu.
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 13:14

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER