Bafra TSO’da “BANA BİR ŞANS VER” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortağı olduğu; ÇSGB AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Dezavantajlı kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilerin İstihdama katılmasını ve sosyal entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan ‘BANA BİR ŞANS VER’ Proje Bilgilendirme ziyareti gerçekleştirildi.

Bafra TSO’da “BANA BİR ŞANS VER” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortağı olduğu; ÇSGB AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Dezavantajlı kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilerin İstihdama katılmasını ve sosyal entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan  ‘BANA BİR ŞANS VER’ Proje Bilgilendirme ziyareti gerçekleştirildi.

 

Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde uygulanacak olan projede 18-45 yaş arası dezavantajlı kişilere; girişimcilik ve mesleki eğitimler vererek, istihdam edilebilirliğini arttırmak, işgücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak,  iş kurmalarını sağlamak ve çevrede farkındalık yaratarak sosyal entegrasyonunu sağlamak.

 

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu ‘BANA BİR ŞANS VER’ Projesinin 01 Kasım 2016 tarihinde başlayıp 31 Ekim 2017 tarihinde biteceğini ve bütçesinin 290.436 Euro olduğunu söyledi. Kadınlar, Engelliler ve eski mahkûmlara öncelik verilmek koşuluyla,18-45 yaş arası İŞKUR’a kayıtlı, İşsiz dezavantajlı kişilerden 60 kişiye genel beceri ve mesleki kursla vererek %30’unun istihdamını sağlamak, 30 kişiye girişimcilik kursu vererek %10’unun iş kurması sağlamak, Dezavantajlı kişilerin işe giriş engellerini kaldırmak amacıyla farkındalık yaratmak, Hedef grubu kamuda sağlanan destekler ve haklar konusunda bilinçlendirmek ve Hedef gruptaki kadınların bakmak zorunda oldukları çocuklarına etüt ve okul öncesi eğitim vererek kadınların iş hayatına geçişleri önündeki engelleri kaldırmak projemizin özel hedefleri olduğunu ifade etti.

 

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Yeni Projelere imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bafra TSO Başkanı Göksel Başar; ‘Dünyanın genelinde olduğu gibi Ülkemizin En öncelikli Problemi olan İstihdam konusu ile alakalı projelere Bafra TSO olarak çok önem vermekteyiz. Çıraklık Eğitim Merkezinin Avrupa Birliği Fonlarından kazandırılan çok önemli bir projesidir. Bu proje ile istihdam konusunda sağlanacak faydanın yanında Engelli ve Dezavantajlı kişilerin topluma kazandırılması da sağlanacaktır.

 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen Bilgilendirme Ziyaretine Bafra TSO Başkanı Göksel BAŞAR, Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip ŞAHİN, Proje koordinatörü Ayşe Çakıroğlu Yardım ve İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Proje personeli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 14:03

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER