BAFRA TSO’nun Açtığı MEYBEM Sınavını Kazanan Ustalara Yetki Belgesi

MEYBEM Sınavını kazanan Ustalara Mesleki Yeterlilik Belgelerini BAFRA TSO Törenle Teslim Etti.

BAFRA TSO’nun Açtığı MEYBEM Sınavını Kazanan Ustalara Yetki Belgesi

MEYBEM Sınavını kazanan Ustalara Mesleki Yeterlilik Belgelerini BAFRA TSO Törenle Teslim Etti.

 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM-Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde, Bafra İhracatı Geliştirme Merkezi(BİGEM) koordinasyonu ile 11 Ekim 2016 gerçekleştirilen "Kaynak" mesleğinde yapılan sınavlardan başarılı olan ve "MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazanan DAMSAN Makina İthalat, İhracat Ticaret Limited Şirketi çalışanlarına belgeleri gerçekleştirilen törenle teslim edildi.

 

Başarılı olan firma çalışanları, ödedikleri ücretlerin tamamını İşsizlik Sigortası Fonu'ndan geri alabilecekler. Başarılı olamayan adaylar ise, başarısız olduğu birimin sınavına 2 kez daha girme hakkına sahip olacak.

 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve AB-Türkiye ortaklığında desteklenen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programında yer alan Bafra İş ve İhracatı Geliştirme Projesi (BİGEM), Mesleki Yeterlilik ile ilgili Firma ziyaretlerine ve Başvuruları almaya devam etmektedir.

 

Bafra TSO Başkanı Göksel BAŞAR; ‘ Mayıs 2016 itibariyle Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Yayımlanan tebliğlerde yer alan Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işler grubuna giren Mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale gelmiştir. Denetimlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçi çalıştırılması durumunda Firmalar ve çalışanlarına idari para cezası uygulanacaktır. Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapmış olduğumuz mutabakat neticesinde bu eğitimlerin ve sınavların Bafra’da gerçekleştirilmesini sağladık. Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları firmalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda devam edecektir’ dedi.

 

Gerçekleştirilen Törene Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel BAŞAR, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin, Damsan Makine Yönetim Kurulu Başkanı Recep KOCABAŞ ve BİGEM personelleri katıldı.

 

"MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi" ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru için BİGEM İş Geliştirme Sorumlusu Nagihan KARA ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 17:47

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER