BAFRA’DA AYÇİÇEĞİ EKİMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Bafra’da ayçiçeği ekimi her geçen gün artarken, Bafra’daki ayçiçeği miktarının, Türkiye’de ekilen yağlık ayçiçeğinin yüzde 4’ünü oluşturduğu belirtildi.

BAFRA’DA AYÇİÇEĞİ EKİMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

      Bafra'da, çiftçi ayçiçeğine yönelince, özellikle susuz araziler filmlerdeki görüntülere büründü. Üretim alanlarının büyüdüğü Bafra'da, bu yıl verimde de artış bekleniyor.

                      BAFRA'DA AYÇİÇEĞİ TARLASI  SARI’YA BÜRÜNDÜ

     Türkiye’nin önde gelen tarım alanlarından biri olan Bafra ovasında, ayçiçeği sarıya boyadı. Bafra ovasında bu yıl rekolte artışı bekleniyor.  

     Bafra’da tarımında bu yıl ayçiçeği bereketi yaşanıyor. Sebze ve meyvelerden

kazanç sağlayamayan Bafra çiftçisinin en çok ayçiçeğine yönelmesi nedeniyle tarlalar tabloları andıran görüntülere sahne oldu. Daha çok susuz alanlarda tercih edilen ayçiçeğinin bu yıl Bafra'da hem daha fazla arazide ekildiği, hem de zamanında ve yeterli yağışlar sayesinde verimin yüksek olacağı tahmin ediliyor.

     Mart ayında ekilen ve Temmuz sonunda hasat edilecek olan ayçiçeğinin, bu yıl çiftçiye kazanç sağlaması umuluyor. 

     Bafra ovasında ayçiçeğinin açmasıyla tarlaların adeta ‘sarı gelinlik’ giydiğini ifade eden Bafra ilçesinin Yakıntaş Mahallesi sakinlerinden Zekeriya Koç, Ağustos ayının son haftasına doğru yapılacak olan ayçiçeği hasadının bereketli geçmesini diledi.

     Bafra ilçesinde, ayçiçeği ekim alanlarının her geçen gün artıyor.

     Bafra ilçesinin Yakıntaş Mahallesi sakinlerinden Zekeriya Koç, “Asırlardır, bölgede birçok medeniyetin gıda ihtiyacını karşılayan verimli Bafra ovası toprakları, tarımda oldukça geniş bir üretim çeşitlerine sahiptir. Geçen yıl çiftçimiz dekardan 200 ile 300 kilogram verim aldı, bu yıl 400 kilogram verim beklemekteyiz” dedi.

NAMIK AZGIN     

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER