BAFRA'DA MODEL UÇAK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Lastik Motorlu model uçak yarışması Gençlik merkezi spor salonunda yapıldı.

BAFRA'DA MODEL UÇAK YARIŞMASI DÜZENLENDİ
          Bafra Hava Sporları Kulübü model uçak öğretmeni Burhan Apaydın “Bafra Hava Sporları Kulübü ve Bafra Gençlik Merkezinin organize ettiği yarışmaya Bafra Kaymakamı Halis Arslan da seyirci olarak onurlandırdı ve yarışmaya  12 model uçak sporcusu katıldı. Yarışmacılar Gençlik merkezinde model uçak rehber öğretmeni Burhan Apaydın ‘dan aldıkları kursta kendi uçaklarını kendileri yaptılar” dedi.

         Gençlik merkezi spor salonunda 3 Saat süren yarışma eğlenceli geçtiğini dile getiren Model uçak öğretmeni Burhan Apaydın,” Büyük - küçük kategori ayrımı yapılmayan yarışmada yarışmacıların birbirleri ile yardımlaşması dikkat çekti. Uçaklar yirmişer dakikalık beş raunt içinde uçuşlarını gerçekleştirdiler. Havada kalma sürelerine göre en iyi üç uçuşun toplamına göre dereceler belli oldu. Yarışmada birinciliği Murat Yıldırım, ikinciliği  Alperen Şahin, üçüncülüğü ise Oğuzhan Koca aldı” diye konuştu.
                                ‘GENÇLERİMİZ ARASINDA YAYMAK İSTİYORUZ’
          Bafra Hava Sporları Kulübü model uçak öğretmeni Burhan Apaydın “Hava sporları kulübü olarak öğrencilerimiz  radyo kontrollü akrobasi branşında iki yıldır başarılar kazanıyorlar. 2014 yılı Türkiye şampiyonluğu kupası Bafra’nındır. Ancak yirmiye yakın branşı bulunan bu sporun farklı dallarını da gençlerimiz arasında yaymak istiyoruz. Bu yüzden lastik motorlu model uçak yarışmasını düzenledik. İlgisini çeken genç yaşlı bütün insanlarımıza model uçak konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Katılmak  isteyenleri Hava Sporları ve Gençlik kulübümüze ve Bafra Gençlik merkezimize davet ediyorum” şeklinde konuştu
                     ‘YAPILMASI İÇİN GEREKLİ YAZIŞMALARI YAPIYORUZ’
           Yarışmayı seyreden ve çok eğlendiğini belirten Bafra Kaymakamı Halis Arslan; “Bu çalışmalar beni çok mutlu etti. Sizin bu kursları artırarak daha fazla öğrenciye ulaşmanızı istiyorum. Gerekli desteği ben vereceğim. Ayrıca herkesin bu faaliyetlere kolayca katılmasını sağlamak için çalışma başlattık. Bafra’ya bir model uçak pisti yapılması için gerekli yazışmaları yapıyoruz. Yarışmayı büyük bir zevkle izledim, mutlu oldum. Hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuşmasını tamamladı.       

            Yarışmacılar  ödüllerini  düzenlenen törende, Kaymakam Halis Arslan’ın elinden aldılar.

                             KÖKSAL ÖNER 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER