BAFRALILAR RAMAZAN PİDESİNE DOYDULAR

Bafralılar marka olmuş Bafra Pidesini on bir ay damak tadıyla yerken, Ramazan Ayı’nda da iftar saatine yakın fırınların önünde sıraya giriyor.

BAFRALILAR RAMAZAN PİDESİNE DOYDULAR

 Bafralılar marka olmuş Bafra Pidesini on bir ay damak tadıyla yerken, Ramazan Ayı’nda da iftar saatine yakın fırınların önünde sıraya giriyor ve sıcacık, kendi özel zevklerine göre köy yumurtalı, ince tırnak, baklava dilimi, tren yolu biçimli bol susamlı Ramazan Pidesi’ni yaptırıyorlar.

      Pidelerin ustalar tarafından hazırlanması ve fırından çıkmasını beklerken de hoş sohbetler ediliyor. Bafralılar bu Ramazan Ayı’nda da Balakçı Unlu Mamuller Fırında ve Gündaylar Fırınında ustaların pişirdikleri Ramazan Pidelerini Ramazan Ayı boyunca ağız tadıyla yediler. Balakçı Unlu Mamuller Fırını ve Gündaylar Fırını sahipleri Hasan Balakçı ve Talat Günday; “Ramazan Ayı’nda müşterilerimize arzu ettikleri şekildeki  pideleri iftardan bir saat öncesinden başlayarak hazırlıyor, kendilerine sunuyoruz. Bu gelenek olarak Bafra’mızda yerleştiğinden müşterilerimize bu şekilde hizmet vermeyi kendimize görev sayıyoruz" dediler.

             NAMIK AZGIN 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER