BAŞKAN YILMAZ, ASKER AİLELERİNİN MUTLULUĞUNA ORTAK OLDU

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında düzenlenen törende 1995/4 dönem acemi erler yemin ederek, vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı.

BAŞKAN YILMAZ, ASKER AİLELERİNİN MUTLULUĞUNA ORTAK OLDU

     Askerlerin yemin törenine katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da asker ailelerinin bu gurur gününe ve mutluluğuna ortak oldu.
      Komutanlığın, General Şükrü Naili Gökberk Kışlası'nda asker ailelerinin katılımıyla düzenlediği törende temel eğitim gören askerler ant içti. Birbirlerine kavuşan ailelerin ve askerlerin buluşmasında ise duygu dolu anlar yaşandı. Tören alanında kendilerine ayrılan yerleri dolduran aileler heyecanla oğullarını görmeyi bekledi.
                      “İÇİNİZ DE GÖNLÜNÜZ DE RAHAT OLSUN”

      Törende eğitimlerde başarılı olan askerlere ve askerliğini Samsun'da yapmış asker babalarına hediyeleri verildi.
       Garnizon Komutanı Mehmet Şükrü Eken gururlu bir gün yaşadıklarını belirterek "Mehmetçiklerimiz bu yemin ile milletimize sadakatle hizmet edeceğine beyan ettiler. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri olan Türk Silahlı kuvvetlerimiz gücünü sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve Türk milletinin güveninden ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak bir onurdur. Ailelerimiz canından değerli evlatlarını bizlere emanet ettiler. Bizler de anne babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştiğini biliyoruz. İçiniz de gönlünüzde aklınız da rahat olsun. Çünkü bizler emanetlerinizi sadık bekçileriyiz" dedi.
                 BAŞKAN YILMAZ, MUTLULUKLARINA ORTAK OLDU
        Konuşma sonrasında tören geçişi yapıldı, daha sonra erler töreni izleyen aileleriyle bir araya geldi. Aileler çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, duygu dolu anlar yaşandı. Asker ailelerinin bu mutluluğuna Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da ortak oldu. Yemin törenine Samsun Cumhuriyet başsavcısı Erol Tosun, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, askeri erkan ve çok sayıda asker ailesi katıldı.
           Köksal ÖNER 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER