BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, partisinin Terme İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde, seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacağını. Siyasi istikrar kalıcı hale geleceğini, Hükümete güven oyunu milletin vereceğini belirten Milletvekili Köktaş, "Samsun'da yüzde 70 ve üzeri ile AK Parti siyasetinde önemli yeri olan Terme ilçesinden de yüzde 80 ve üzeri evet oyu beklediğini" söyledi.

AK Parti Terme 63. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Düzenlenen Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu ile ve Teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantıda gündeme dair konuşma yapan Milletvekili Köktaş, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ülke ve millet menfaatlerine olan faydalarından söz ederek önemli açıklamalarda bulundu.

HÜKÜMETE GÜVEN OYUNU MİLLET VERECEK
Muhalefetin iddia ettiği gibi Cumhurbaşkanı'nın Meclisi fes etmediği, meclisi fes ederse Cumhurbaşkanı'nın süresinden gideceğini ifade eden Milletvekili Köktaş, yeni anayasa ile Türkiye'nin önünü açacak, koalisyon pazarlıklarına bir daha muhtaç edilmeyecek ve tek başına iktidar gelerek ülkenin önünün açılacağını belirterek, "Samsun'da yüzde 70 ve üzeri ile AK Parti siyasetinde de önemli yeri olan Terme ilçesinden de yüzde 80 ve üzeri evet oyu beklediğini" söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin, CHP ve HDP Milletvekillerinin tüm engellemelerine rağmen, AK Parti ve MHP Milletvekilleri'nin kararlı çalışmalarıyla referandum aralığında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildiğini belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören Anayasa değişikliği teklifi TBMM'de kabul edildi ve onay için Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Cumhurbaşkanımızın teklifi onayladıktan sonra yine en geç 60 gün sonra referandumla aziz milletimizin oylamasına sunulacaktır. Referandumdaki sloganımız "Türkiye’yi seviyorum, cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum” olarak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde, seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. Hükümet kurulmama sorunu olmayacak. Hükümete güven oyunu millet verecek.

YASAMA VE YÜRÜTME GÜÇLENECEK

Hızlı ve etkili yönetim ile birlikte, ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak. Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacak. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacak.
Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yasama (meclis) ve yürütme (hükümet) güçlenecek. Devletin gerçek sahibi millet olacak. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek. Güçlü hükümet sistemi, ülkemizi bölgesinde ve küresel siyasette daha etkili bir konuma yükseltecek. Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız artacak.

BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Kaostan, karanlıktan beslenen terör örgütleri Türkiye’nin gün ışığına kavuşmasından, bölgesinde ve dünya da söz sahibi olmasından rahatsız oluyorlar. Demokrasi, hukuk ve adaletin güçlenmesi, vatandaşımızın devletiyle bütünleşmesi belli ki belirli şer odaklarını, işbirlikçi maşalarını rahatsız ediyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, onlar yok olmaya mahkumlar. Türkiye’nin terörle mücadelede mutlak bir hakimiyet sağlayacaktır. Bu aziz milleti hiçbir güç ayrıştıramadı, bundan sonra da ayrıştıramayacak, millet olma vasfımızı kimse zedeleyemez. Bin yıllık kardeşlik tecrübemizi, bin yıllık dayanışma ruhumuzu hiçbir alçak girişim bozamaz. Terör karşısında her zaman dimdik durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz.
Biz milletimize güveniyoruz, milletimiz de devletine, hükümetine güveniyor. Daha müreffeh bir Türkiye’ye ulaşmak için canla, başla çalışmaya devam ediyoruz. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenler bilsinler ki, bunu asla ve asla başaramayacaklar.
Toplantımızın sonuçları itibariyle ülkemize, milletimize, partimize hayırlar getirmesini Cenabı Mevla’mdan niyaz ediyorum." diye konuştu.



 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER