ÖĞRENCİLERDEN 'ORGAN BAĞIŞINA SİZ DE BİR EL VERİN ' ETKİNLİĞİ

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri organ bağışı kampanyası çerçevesinde, Bafra Devlet Hastanesinde "Siz de bir el verin" etkinliği düzenledi.

ÖĞRENCİLERDEN 'ORGAN BAĞIŞINA SİZ DE BİR EL VERİN ' ETKİNLİĞİ

      Bafra Devlet Hastanesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler hastane duvarına ‘Organ bağışı başka hayatlara can katmaktır’,”Yaşamak güzel, yaşatmakta güzel’ yazılı afişleri asarak hastaneye gelen vatandaşlara broşür dağıttı.

     Öğrenciler, vatandaşlara organ bağışının önemini anlatarak destek istedi. 

      Naim Okay,” Organ bağış projesine Ekim ayında, Altınkaya Anadolu Lisesinde başlayan Naim Okay, Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik Merkezinde, Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın da katıldığı gençlerle ve ilçe halkına projeyi anlattı.

      Organ bağışının yılda belli günlerde gündeme geleceğini bununla toplumda farkındalık yaratmada yeterli olmadığını ifade eden Okay, yaptıkları her proje ile her ay etkinlikler yaparak, toplumun organ bağışına bakış açısını olumlu yönde değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.   

       Organ bağışında Avrupa’nın pek çok ülkesinden geri bir ülke olduğumuzu ifade eden Okay,” Bağış konusunda en ileri ülke olan İspanya’da 2013 rakamlarına göre, 1 milyon kişinin 35 bini bağışta bulunurken bu rakam Türkiye’de yalnızca 4-7 bin. Ayrıca 60 bin böbrek hastasının nakil için sıraya girdiği ülkemizde bunların büyük çoğunluğu 20-40 yaş arası, yalnızca 3 binine nakil yapılabilmiş” dedi.  

                            ORGAN BAĞIŞINA SİZ DE BİR EL VERİN

       Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay,”Organ bağışında gençlerle el ele “ projesi kapsamında bu kez farkındalık etkinliğini Bafra Devlet Hastanesinde yaptı.
       Organ bağışında gençlerle el ele projesi kapsamında Bafra Devlet Hastanesinde dikkat çekip hastaneye gelen insanlara organ bağışı hakkında bilgi veren öğrenciler "Organ bağışına bir elde siz atın" sloganı ile hazırladıkları boyalar ile vatandaşların panoya boyalı ellerini sürerek destek vermesini istedi.
       Okulun müzik kulübünün ise dikkatleri çekmek ve insanlarda farkındalık yaratmak için akardiyon ve gitar eşliğinde müzik yapması ilgiyle izlendi.
       Öğrencilerin yaptığı etkinlik ilgi toplarken eşinin böbrek yetmezliği olduğunu ifade eden yaşlı kadın bu etkinlikten memnun olduğunu ifade ederek panoya boya ile el izini bıraktı.
        Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Naim Okay yaptığı açıklamada, “Organ bağışının sadece bir gün değil yılın on iki ayı hatırlanması gereken güzel bir aktivite güzel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle hazırladığımız. Organ bağışında gençlerle el ele` projesi kapsamında buradayız. Bütün vatandaşlarımıza organ bağışının ne kadar önemli bir konu olduğunu bir kez daha hatırlatmak onların bu organ bağışı konusundaki farkındalığını geliştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

         NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER