Samsun'a “Akıllı Şehir Stratejisi“

Samsun Valisi İbrahim Şahin kurulacak "Akıllı Şehir Projesi"yle kente gelen bir turistin cep telefonuyla şehirle ilgili tüm bilgilere ulaşabileceğini söyledi.

Samsun'a “Akıllı Şehir Stratejisi“

Şahin, Valilik Toplantı Salonu'nda AB destekli Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)  tarafından yürütülen "Rekabetçiliğinin Arttırılması Projesi" kapsamında ilde yapılması planlanan "Akıllı Şehir Stratejisi" sunumuna katıldı.

Akıllı şehir kavramının içinde birçok hizmetin olduğuna dikkati çeken Şahin, sistemin insana hizmeti merkeze alacağını belirtti.

Sistemle bir çok alanda insan hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Vali Şahin, "Akıllı şehir projesiyle örneğin kente gelen bir turist, cep telefonuyla nerede hangi yemeği yiyeceğini, eczanenin nerede olduğunu, hasta olduğunda hangi hastaneye ulaşabileceklerini dahil olmak üzere şehirle ilgili tüm bilgilere ulaşabilecek. Böyle bir çalışmaya da temel teşkil edecek." dedi.

Toplantıda, sağlık, ulaştırma, iletişim, enerji, su, kent hizmetleri gibi alanlarda uygulanacak "Akıllı Şehir Stratejisi"yle ilgili IBM Türkiye firması sorumlusu Dr. Jacop Dencik içerik hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile ilgili kurumların yetkilileri katıldı. 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER